Mergi la conţinutul principal

ALDE se «încălzește» să revină pe scena politică

• potrivit unui comunicat de presă, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE și-a ales sâmbătă, 22 octombrie, o nouă conducere în cadrul unui Congres ordinar • în acest context, Varujan Vosganian, Mircea Minea și Mohammad Murad au fost desemnați copreședinți ai ALDE

 

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE are, începând de sâmbătă, o nouă conducere la nivel național. Mai precis, pe 21 și 22 octombrie a avut loc Congresul ordinar al ALDE, în cadrul căruia, printre altele, a fost votată moțiunea prezentată de către candidații la funcțiile de conducere. Potrivit unui comunicat de presă transmis de ALDE, în urma votului exprimat de către cei 957 de delegați prezenți, pentru moțiunea cu titlul „Libertate, Democrație, Prosperitate”, propusă de Varujan Vosganian, Mircea Minea și Mohammad Murad, au votat 942 de membri, 15 voturi fiind nule. În acest context, cei trei lideri au fost desemnați copreședinți ai ALDE.

Tot la acest Congres s-a stabilit și noul statut al partidului. De asemenea, delegații au votat persoanele care vor ocupa funcțiile de secretar general, prim-vicepreședinți, vicepreședinți ai partidului și de membri în Biroul Politic Executiv.

”Noua structură de conducere a Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) cuprinde 3 copreședinți, secretarul general, 4 prim-vicepreședinți, 19 vicepreședinți, 14 membri cu rang de vicepreședinte politic și 12 membri supleanți.”, se precizează în comunicatul ALDE.

Varujan Vosganian, copreședintele ALDE, a declarat în cadrul discursului susținut că își dorește ca în urma acestui Congres membrii ALDE „să răspundă în viitorul apropiat la întrebarea dacă ALDE mai există”. Acesta a dorit să puncteze că partidul este gata să revină pe scena politică. ”Răspunsul îl dăm chiar azi: ALDE există!”, a mai afirmat acesta.

Potrivit comunicatului, copreședintele ales al ALDE, Mohammad Murad, a spus că România are nevoie, mai mult ca niciodată, de oameni care să asume și să gândească profund românește. Acesta a afirmat că oamenii au nevoie nu doar de speranțe, ci de soluții. De asemenea, a vorbit despre necesitatea resetării statului român și cea a asumării instituțiilor statului că a venit rândul mediului de afaceri să fie la masa decizională.

Mircea Minea a declarat la rândul său că, în urma Congresului se va da un suflu nou partidului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro