Mergi la conţinutul principal

Alcool şi tutun fără autorizaţie, la magazine aflate în incinta unităţilor şcolare

În urma controalelor intense efectuate de poliţişti în zona unităţilor de învăţământ au fost identificate probleme grave. Mai precis, la două magazine, care funcţionează în incinta unei grădiniţe şi a unei şcoli generale, erau expuse la vânzare băuturi alcoolice şi tutun, fără autorizaţie în acest sens. "Reprezentanţii magazinelor au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă de 100 lei, fiecare, în conformitate cu prevederile HG 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor", a precizat agent şef adj. Camelia Bucur din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
În această săptămână, Poliţia Română a intensificat acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor. Zilnic, echipajele sunt prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. Sunt efectuate patrulări în zona şcolilor, atât pe parcursul orelor de curs, cât şi în perioadele cand elevii nu au cursuri.
Numai în zilele de 9 şi 10 mai, poliţiştii brăileni au desfăşurat 66 de activităţi preventive în cadrul orelor de curs, fiind depistaţi 26 de elevi care absentau de la cursuri, au efectuat 27 de controale privind respectarea Legii 333/2003 şi au întocmit 13 informări către instituţii abilitate. Totodată, au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 17 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 4 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, şi 23 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Activităţile de acest gen continuă şi în zilele următoare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro