Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alarma cu bomba, in gara Braila

Dispozitiv suspect, descoperit in gara Braila, in urma unei alarme cu bomba. Existenta presupusei bombe a fost anuntata ieri dimineata, in jurul orei 7,10, printr-un telefon dat la 112, si a pus autoritatile pe jar. In citeva minute de la apelul telefonic care anunta existenta unei bombe in cladirea statiei CFR, aceasta a fost golita de personalul de serviciu si cele citeva zeci de calatori, instalindu-se de jur-imprejur un dispozitiv de protectie format de jandarmi si politie. Trenurile care trebuia sa treaca prin gara, au oprit la citeva sute de metri distanta, iar specialistii SRI au luat la verificat fiecare centimetru patrat. Dupa ce, initial, au verificat cu aparatura din dotare o geanta de tip diplomat, lasata pe pervazul unei ferestre, specialistii au descoperit o sacosa abandonata, care continea un dispozitiv suspect. Ei au depus sacosa intr-o dubita si au transportat-o la poligonul Muchea, pentru verificari si, eventual, detonare. Calatorii aflati in zona, care erau siguri ca este vorba despre o noua alarma falsa, au fost surprinsi sa vada cum SRI-stii au scos sacosa suspecta, cu toate precautiile necesare, in astfel de cazuri. "Eram sigur ca e vreo gluma proasta a vreunui pusti, cum mai fac ei, dupa Revolutie. Eram mai degraba ingrijorat ca intirzie trenul, si pierd legatura, decit ca ar fi intr-adevar pericol de explozie. Uite ca ceva a fost, din cite am vazut eu. Doamne fereste, asta ne mai lipsea!", ne-a declarat un calator. "Nu-i nici un pericol, e o prosteala, cine are bombe, de plantat prin gari? Astea nu se cumpara de la coltul strazii! Ei, saracii, sint obligati sa caute, pentru orice eventualitate, dar nu vor gasi nimic, sint telefoane de-astea, date de toti nebunii! Pierdem timpul, si noi, si ei, aiurea! Cite alarme cu bomba au fost in Braila - si nici una nu s-a dovedit reala...", a comentat un sceptic.

O sacosa cu rahat

"In aceasta dimineata, lucratorii Biroului Judetean de Politie Transporturi Braila au fost sesizati de catre operatorul de la serviciul 112 cu privire la faptul ca in zona garii CFR Braila, respectiv in holul de la intrare, se afla plasata o bomba. In aceasta situatie, lucratorii au luat toate masurile necesare de evacuare a persoanelor, asigurarea locului faptei, pina la venirea echipei antitero din cadrul SRI Braila, fiind ajutati totodata de lucratori din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi si a Politiei Municipiului", ne-a declarat comisarul Costel Crintea, seful Politiei Transporturi Braila.
Dupa doua ore si jumatate, calatorilor li s-a permis sa revina pe peron, iar cele trei trenuri stationate in apropiere de oras si-au reluat circulatia, in regim normal.
Seful sectiei SRI Braila, Florian Severin Lungu ne-a declarat ca in sacosa suspecta era, de fapt, o cutie de tabla, alaturi de care se afla o bratara metalica ce, la vizualizare, a parut a fi un fir, ceea ce i-a pus in alerta pe specialisti. "Initial, au fost o geanta si doua sacose fara stapin. Apoi, geanta a revendicat-o proprietarul, care o uitase acolo, si au mai ramas cele doua sacose. Le-am scanat cu raze X si in prima nu a fost nimic suspect, erau doar cartofi si un cutit, asa ca am dat-o deoparte. La ultima sacosa, s-a vazut ceva ca o cutie cu un fir de sirma, un cablu. In astfel de situatii, procedura standard presupune sa izolam obiectul, sa folosim o patura antischije si sa o ducem intr-o zona unde se poate face detonarea. Este o procedura folosita pentru a evita orice pericol. Ati vazut, de altfel, ca am fost insotiti de jandarmi, pentru ca totul sa se desfasoare ca la carte. Pot sa va mai spun ca in sacosa respectiva se mai afla mincare, sunca si brinza, precum si un calup de rahat, ca acela turcesc. Cred ca individul care detinea sacosa, cind a vazut ce forte s-au desfasurat in zona, n-a mai avut curajul sa recunoasca faptul ca este a lui", ne-a mai informat Lungu.
Ultima alarma cu bomba in statia CFR Braila s-a semnalat in urma cu citeva luni, iar persoana care a dat telefonul la politie nu a fost identificata nici pina in prezent.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii