Mergi la conţinutul principal

Alături de primari la ședințele de Consiliu Local

* deputatul George-Adrian Paladi a participat la ședințele de Consiliu Local din comunele Chiscani și Romanu, la invitația primarilor celor două localități * parlamentarul a răspuns întrebărilor adresate de către consilierii locali și a prezentat cele mai recente inițiative legislative ale Partidului Social Democrat

 

Vineri, 29 aprilie, deputatul PSD George-Adrian Paladi a participat la ședința Consiliului Local al comunei Chiscani, alături de primarul Costică Cojea și de viceprimarul Geanina Pospai. Printre punctele aflate pe ordinea de zi s-au aflat teme importante privind dezvoltarea localității: aprobarea cuantumului și plata cotizației ce revine comunei Chiscani, în calitate de membru al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Cooperare și Parteneriat Local a Stațiunii Lacul Sărat Brăila, pentru anul 2022; însușirea inventarului bunurilor de retur aferent sistemului public de alimentare cu apă și de canalizare pentru anul 2021, aparținând domeniului public al comunei Chiscani.

De asemenea, ordinea de zi a fost suplimentată cu un punct care privește darea în folosință gratuită Asociației de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii Lacu Sărat Brăila a unor bunuri aflate în proprietatea publică a comunei, scopul fiind acela de a asigura întreținerea și modernizarea trotuarelor, aleilor și spațiilor verzi din stațiunea Lacul Sărat.

Deputatul George-Adrian Paladi a răspuns întrebărilor adresate de consilierii locali și s-a angajat în discuții cu privire la prioritățile și inițiativele legislative. De altfel, primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, a evidențiat colaborarea excelentă cu deputatul PSD George-Adrian Paladi și sprijinul pe care acesta l-a acordat comunității locale. Edilul a făcut și o prezentare a proiectelor locale și a stadiului în care se găsesc acestea.

Astfel, dintre proiectele finalizate, se remarcă reabilitarea dispensarului uman din Chiscani, realizarea unui parc de joacă pentru copii, extinderea sediului Primăriei, reabilitarea căminului cultural din Lacu Sărat, realizarea unei noi rețele de apă în satul Vărsătura (prevăzută cu hidranți pentru incendii), reabilitarea sediului socio-cultural Lacu Sărat, reabilitarea căminului cultural din Chiscani, înființarea rețelei de canalizare în Chiscani și asfaltarea a 6,5 km de drum în Chiscani.

În curs de execuție se află o serie de alte proiecte, precum înființarea rețelei de gaze naturale în Lacu Sărat, realizarea unei noi rețele de apă potabilă în Chiscani, cu hidranți de incendiu (realizată în proporție de 90%), asfaltarea drumurilor din satele Chiscani și Lacu Sărat (aflată în stadiul de turnare betoane pentru rigole și turnarea stratului de uzură) și reabilitarea străzii Camil Petrescu – tronsonul 2 (fosta conductă de termoficare) și pregătirea pentru investiții.

De asemenea, în licitație se află proiectele pentru reabilitarea cimitirului din Chiscani, realizarea unui parc de joacă și a unui teren multifuncțional în Lacu Sărat, extinderea grădiniței Centru Chiscani, crearea unui centru de informare pentru stațiunea Lacu Sărat în localitatea Vărsătura, înființarea rețelei de canalizare în Lacu Sărat și extinderea în localitatea Vărsătura, înființarea unei stații de gospodărire a apei în Chiscani, cu rezervor tampon de 300 mc, realizarea unei baze sportive de tip 1 la Stadionul „Chimia”. Au mai fost depuse și proiecte privind asfaltarea integrală a străzilor din Chiscani și Lacu Sărat, iar în curs de depunere se află un proiect vizând creșterea gradului de siguranță rutieră în localitatea Vărsătura (stații de autobuz, marcaje, trotuare etc.) și un proiect pentru realizarea de piste de biciclete și trotuare, de la Centura Brăilei până la stațiunea Lacu Sărat, respectiv trotuare în zona Vărsătura.

 

Paladi: „PSD și-a stabilit ca obiectiv politic major combaterea standardelor duble practicate de către unii comercianți europeni”

Tot în cursul zilei de vineri, 29 aprilie, deputatul George-Adrian Paladi a participat și la ședința Consiliului Local al comunei Romanu, alături de primarul Steluța Ioniță și de viceprimarul Dan Lucian Chihaia. Parlamentarul a răspuns întrebărilor și interpelărilor consilierilor și a discutat cu aceștia despre proiecte și modificări legislative necesare administrațiilor locale. Primarul Steluța Ionița a amintit colaborarea excelentă cu deputatul Paladi și a vorbit despre acțiunea comună desfășurată în data de 2 septembrie 2021, respectiv vizita desfășurată de locuitorii din comuna Romanu la Mănăstirea Măxineni din județul Brăila. Edilul a prezentat proiectele aflate în derulare în comună: sistematizarea străzii Brăilei și amenajarea trotuarelor, plantarea de puieți de plopi american pe DC2 Romanu-Oancea (prima etapă deja încheiată). De asemenea, au fost depuse proiecte pentru eficientizarea energetică a căminului cultural Romanu și a sălii de festivități din localitate, înființarea unei stații de încărcare pentru mașini electrice, realizarea unui centru civic cu o sală de mese pentru școlari, construirea unei capele mortuare, amenajarea unei piste de biciclete pe strada Republicii, realizarea platformelor de gunoi și a unui parc fotovoltaic. În plus, urmează a se semna contractul de finanțare pentru achiziționarea de tablete, table interactive smart, laptopuri și camere web pentru profesorii și elevii școlii. Proiecte majore de viitor sunt asfaltarea drumurilor din satul Oancea și a centurii ocolitoare a localității Romanu, precum și amenajarea trotuarelor în Romanu și Oancea.

Deputatul George-Adrian Paladi a vorbit și despre activitatea legislativă din ultima perioadă, prezentând cele mai importante inițiative legislative ale Partidului Social Democrat, menite să vină în sprijinul populației. Astfel, parlamentarul a subliniat faptul că PSD și-a îndeplinit obiectivul politic de a-i proteja pe români de standardele duble practicate de unii dintre comercianții din Uniunea Europeană. „Partidul Social Democrat a susținut în permanență că cetățenii români trebuie să beneficieze de un tratament egal cu toți ceilalți cetățeni europeni. În acest sens, PSD și-a stabilit ca obiectiv politic major combaterea standardelor duble practicate de către unii comercianți europeni, în defavoarea românilor. Printr-o ordonanță de urgență în domeniul protecției consumatorilor, adoptată recent de Guvernul României, la inițiativa ministrului PSD al economiei, Florin Spătaru, au fost introduse sancțiuni severe pentru firmele care comercializează în România produse aparent identice, dar de o calitate inferioară față de cele comercializate în alte state membre ale Uniunii Europene”, a precizat George-Adrian Paladi. Ordonanța de urgență impune firmelor obligația de a informa în mod clar consumatorii români asupra diferențelor calitative, în cazul în care produsele comercializate în România diferă în mod semnificativ de cele oferite altor cetățeni europeni. Astfel, consumatorii români vor putea decide în deplină cunoștință de cauză dacă le achiziționează sau nu. Nerespectarea acestor obligații legale va fi sancționată cu amendă cuprinsă între 20.000 lei și 100.000 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro