Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ajutoarele financiare pentru cei care s-au incalzit cu lemne se distribuie in aceasta luna

Aproximativ 40.000 de persoane din municipiul si judetul Braila, din categoria celor care se incalzesc cu lemne, au depus cereri prin care solicita sprijin financiar. Actul normativ care a reglementat acordarea banilor si acestor persoane a fost aprobat la sfirsitul lunii decembrie si a venit sa corecteze o situatie de fapt, potrivit careia in ultimii ani au primit ajutoare numai cei care se incalzesc centralizat sau cu gaze. Dupa aparitia OUG nr. 107/ decembrie 2006, nici primariile din judet nu au respectat termenele de depunere a documentatiei, astfel incit toata situatia specifica Brailei a fost transmisa la o saptamina dupa data limita de centralizare a actelor. Cert este faptul ca beneficiarii vor primi sprijinul financiar in aceasta luna. ''Am virat deja 74,5% din suma urmind ca restul sa fie alocati in cursul saptaminii viitoare. Modul in care vor fi distribuiti acesti bani beneficiarilor si organizarea revin reprezentantilor primariilor din fiecare localitate, comuna, sat si Directiei de Asistenta Sociala pentru persoanele din municipiu", ne-a declarat Veronica Macri, director executiv al Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Braila. Conducerea Directiei de Asistenta Sociala a precizat ca se asteapta la aglomeratie, dar ca mod de organizare, va acorda sumele in ordinea alfabetica a solicitantilor. Cele aproximativ 40.000 de persoane si familii vor primi in jur de 40 de miliarde lei vechi.
Reamintim ca OUG nr.107/decembrie 2006 prevede acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri tuturor familiilor si persoanelor singure cu venituri pe membru de familie de pina la 500 lei. Cuantumul ajutorului este stabilit in suma fixa, in raport cu veniturile familiei sau a persoanei singure, astfel incit familiile cu veniturile reduse vor beneficia de un sprijin lunar in cuantum de 46 lei, cele cu venituri lunare pe membru de familie cuprinse intre 125 lei si 170 lei au dreptul la 42 lei, celor al caror venit se situeaza intre 170 lei si 210 lei li se va acorda un ajutor de 38 lei, celor cu venituri intre 210 lei si 250 lei li se va acorda o suma de 34 lei, celor cu venituri intre 250 si 290 lei li se va acorda suma de 30 lei, celor cu venituri pe membru de familie situate intre 290 si 345 lei li se va acorda un ajutor de 26 lei, celor cu un venit situat intre 345 si 390 lei li se va acorda suma de 22 lei, celor cu venituri intre 390 si 440 lei li se acorda o suma de 18 lei, iar celor cu venituri cuprinse intre 440 si 500 lei li se acorda o suma de 14 lei. In cazul familiilor care beneficiaza de ajutor social cuantumul ajutorului ramine 50 lei lunar.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii