Mergi la conţinutul principal
"Ne înnoim de Sfintele Paști"

Ajutoare din suflet pentru bătrâni și nevoiași, dar și pentru spitalul din Făurei

* Spitalul Orășenesc Făurei și Centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice din aceeași localitate au primit, marți, produse de igienă, măști, mănuși chirurgicale și haine din partea Centrului Eparhial și al Protopopiatului Făurei * în aceeași zi, au fost ajutate 10 familii cu mulți copii și doi bătrâni cu vârste peste 90 de ani * prin programul "Ne înnoim de Sfintele Paști" peste 2.000 de persoane vor beneficia de sprijin din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos

 

În ajunul Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului, Arhiepiscopia Dunării de Jos, protopopiatele și parohiile au intensificat acțiunile filantropice, avându-L ca model pe Mântuitorul Iisus Hristos.

În ziua de marți, 20 aprilie, preoți din cadrul Centrului Eparhial și de la Protopopiatul Făurei, județul Brăila, au oferit ajutoare cadrelor medicale, personalului auxiliar și pacienților de la Spitalul Orășenesc Făurei. În aceeași zi, au fost făcute donații bătrânilor de la Centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice, din aceeași localitate.

"Luând act de nevoile urgente ale acestor două instituții, preoții le-au oferit produse de igienă și materiale de curățenie, măști de protecție, mănuși chirurgicale și articole vestimentare. După ce darurile au fost pregătite de angajații Centrului Eparhial Galați, acestea au fost transportate la sediul instituțiilor beneficiare și distribuite potrivit nevoilor", ne-a precizat părintele consilier Rareș Bucur, purtător de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos. 

Prima instituție vizitată de preoți a fost Spitalul Orășenesc Făurei, care a primit, cu precădere, produse igienico-sanitare - atât de necesare în această perioadă. Spitalul asigură servicii medicale preventive, curative și de recuperare, sarcina prioritară a instituției fiind asigurarea asistenței medicale de specialitate spitalicească și ambulatorie. În aceeași zi, au primit daruri și asistații Centrului de îngrijire pentru persoane vârstnice din Făurei. Potrivit părintelui consilier, angajații centrului și cei 30 de vârstnici instituționalizați în acest așezământ de ocrotire socială au primit cu multă bucurie darurile oferite, cu dragoste, de către preoți. Pe lângă materialele de igienă și de curățenie donate de Centrul Eparhial, bătrânii au primit și articole vestimentare din partea Protopopiatului Făurei. În cadrul acestui centru social, sunt desfășurate activități de îngrijire, medicale, monitorizare a stării de sănătate, socializare, terapie ocupațională - individuală și de grup, reabilitare, ergoterapie, kinetoterapie, reflexoterapie și psihoterapie.

Tot marți, preoții au donat produse de igienă și alte daruri unor familii nevoiașe din zonă. Nu mai puțin de 10 familii cu mulți copii și doi bătrâni cu vârste de peste 90 de ani din localitățile Filipești și Dedulești au primit ajutoare de la preoți. În total, au fost oferite ajutoare în valoare de 5.000 lei, bani proveniți din contribuția Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos și a Protopopiatului Făurei.

Potrivit părintelui Rareș Bucur, "cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, în preajma marilor sărbători creștine, Arhiepiscopia Dunării de Jos (prin Sectorul social-filantropic), cele 8 protopopiate și parohiile din cuprinsul eparhiei derulează ample programe filantropice îndreptate, cu precădere, spre familiile cu mulți copii, bătrânii nevoiași și persoanele defavorizate sau marginalizate social".

Unul dintre programele eparhiale - devenit tradiție și denumit "Ne înnoim de Sfintele Paști" - se axează pe oferirea de sprijin spiritual și material instituțiilor medicale și de asistență socială, precum și persoanelor cu posibilități materiale reduse din cele două județe ale Eparhiei Dunării de Jos, Brăila și Galați. Numai prin acest program social-filantropic, peste 2.000 persoane vor beneficia de sprijin din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro