Mergi la conţinutul principal

Ajutoare în bani pentru trei familii afectate de incendiul din Cartierul Pisc

* consilierii municipali au aprobat în cadrul celei mai recente ședințe ordinare trei proiecte de hotărâri prin care au alocat ajutoare în bani pentru familiile afectate de incendiul din Cartierul Pisc, din 9 august * două dintre imobile au fost afectate în totalitate * este vorba despre un ajutor de 22.000 lei în total, acordat din bugetul Direcției de Asistență Socială

 

Primăria Brăila a sărit în ajutorul a trei familii ale căror locuințe au fost afectate într-un incendiu ce a avut loc în cartierul Pisc, pe 9 august. Este vorba despre acordarea unui ajutor de urgență în bani pentru Dănuț Andriev, prorietarul imobilului din Strada George Topârceanu, nr. 40 bis, Florin-Marin Bura - imobilului din Strada George Topârceanu, nr. 38 și Andrian Oprea - strada Iezerului, nr. 55. Primele două familii au primit câte 10.000 lei fiecare, iar în cazul celei de pe Strada Iezerului, unde pagubele au fost mai mici, Primăria a alocat un ajutor de 2.000 lei. Practic, un total de 22.000 lei, bani proveniți din bugetul Direcției de Asistență Socială Brăila.

În toate cazurile, ajutorul se acordă în baza unor documente specifice din care să reiasă: identitatea solicitantului/membrilor familiei, consecțințe/pagube constatate după finalizarea intervenției, veniturile solicitantului/membrilor familiei și acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Acordarea acestor ajutoare nu este condiționată de venitul net realizat pe membru de familie, de deținerea de alte bunuri imobile sau mobile, sau de achitarea obligațiilor de plată către bugetul local. Totuși, titularul ajutorului are obligația să facă dovada, în termen de șase luni de la data plății, prin înscrisuri, a utilizării sumelor în scopul acordat, respectiv pentru repararea acoperișului aferent imobilului afectat de incendiu (materiale de construcții, manoperă lucrări de construcții, taxe pentru obținerea de avize, acorduri și autorizații etc.). În cazul în care beneficiarii nu vor face dovada utilizării sumelor în scopul pentru care au fost alocate, se va proceda la recuperarea acestora în condițiile legii.

 

Cât de mari au fost pagubele

Potrivit rapoartelor de specialitate ale proiectelor, locuința familiei Andriev a fost afectată în totalitate. Imoblilul este format din șase camere (trei la parter și trei la etaj), o bucătărie și două băi. Specialiștii au constatat că au ars circa 175 mp acoperiș din scândură, acoperit cu tablă, un atelier de broderie asamblat în mansarda locuinței pe o suprafața de 100 mp, șapte mașini de brodat, circa două tone de material textil și toate bunurile aferente. La etajul 1, zugrăveala și tavanele s-au degradat pe o suprafață de circa 100 mp a trei dormitoare și o baie, precum și bunurile aferente acestora din cauza apei și a temperaturii. De asemenea, tavanele de la parter s-au degradat pe o suprafață de cca 100 mp.

Și imobilul familiei Bura din George Topârceanu nr. 38 a fost afectat în totalitate. Locuința este formată din patru camere, o baie și două bucătării, trei dintre camere fiind construite din cărămidă și una din chirpici. Au ars circa 200 mp de acoperiș din scândură, învelit cu tablă, șapte uși PVC, un geam PVC, o bucătările și o baie cu lucrurile aferente. Din cauza temperaturii s-au degradat circa 160 mp zugrăveală și bunurile existente în întreaga locuință. Potrivit documentelor aflate la mapa consilierilor, proprietarul a declarat că soția și fiica locuiesc la rude, în timp ce el doarme în mașină pentru a păzi locuința.

Imobilul de pe Strada Iezerului nr. 55 al soților Oprea nu a fost grav afectat, incendiul distrugând doar o magazie. În urma incendiului s-a deterioarat acoperișul acestei anexe a imobilului pe o suprafață de circa 20 mp. Precizăm că toți cei trei proprietari au declarat că nu au încheiată polița de asigurare obligatorie a locuinței.

Toate proiectele au fost aprobate cu unanimitate de voturi în ședința CLM Brăila din 30 septembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro