Mergi la conţinutul principal

Ajută un copil să meargă la școală! Donează rechizite în campania ”Ghiozdănel pentru școlărel”

* în mediul rural din Brăila sunt mulți copii care, din cauza sărăciei în care trăiesc, nu își imaginează un viitor * pentru a le oferi acestor copii șansa la educație, pe parcursul acestei săptămâni, sediul redacției noastre este deschis pentru oricine dorește să facă donații de ghiozdane sau rechzite

 

”Ce vrei să te faci când o să fii mare?”. Este întrebarea pe care o punem copiilor, iar unii răspund că vor să fie medici, în timp ce alții vor să devină avocați sau artiști. Sunt însă și copii care nu știu ce să răspundă la această întrebare pentru că, pur și simplu, din cauza sărăciei în care trăiesc, nu își imaginează un viitor.

Astfel de micuți, care nu înzdrăznesc să viseze, din păcate sunt și în mediul rural din Brăila. Sunt copii ce provin din familii cu posibilități financiare reduse, iar părinților le este greu să îi trimită sau să îi țină la școală. În acest context, Asociația ”Pentru Adevăr”, cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei”, Forumul Tinerilor din România - Brăila și Centrul de Tineret - Brăila Youth Hub și-a propus să le ofere acestor copii șansa la educație și la un viitor mai bun, lansând o nouă ediție a campaniei ”Ghiozdănel pentru școlărel”.

Cum a mai rămas doar o săptămână până când clopoțelul va anunța începerea noului an școlar, vă invităm să ne fiți alături pentru a ajuta cât mai mulți copii să aibă tot ce le trebuie pentru a merge la școală. Pe parcursul acestei săptămâni, de luni până vineri, sediul redacției noastre din Strada Mihai Eminescu nr. 56, etaj 2, este deschis de între orele 10.00-16.00 pentru oricine dorește să contribuie la această campanie. Puteți dona orice articol îi este necesar unui elev: ghiozdan, penar, stilouri, pixuri, creioane, carioci, riglă, radieră, ascuțitoare, trusă de geometrie etc., caiete dictando/matematică/tip I/tip II/caiete studențești/geografie/biologie/muzică/cu foaie velină, bloc de desen, acuarele, pensule, etichete caiete, foi A4, etc. Orice ajutor în materie de rechizite este binevenit și va fi de mare folos pentru copiii mai puțin norocoși.

De asemenea, la fel ca anul trecut, se pot face donațiile inclusiv în bani, iar organizatorii campaniei se vor ocupa să achiziționeze rechizite pentru copii. Donatorii și bunurile sau sumele de bani vor fi făcute publice, așa cum v-am obișnuit.

După ce vom aduna donațiile voastre, în perioada 3-5 septembrie, redactorii ”Obiectiv” și voluntarii de la Forumul Tinerilor din România - Brăila vor pregăti ghiozdanele cu toate lucrurile necesare pentru copii și vor merge la școlile din mediul rural pentru a distribui rechizitele.

Anul trecut, peste 170 de ghiozdane complet echipate au fost donate elevilor din  Tichilești, Ianca, Mircea Vodă, Șuțești și Salcia Tudor. Anul acesta ne dorim să ajungem și în mai multe școli. Iar voi ne puteți ajuta să ajutăm!

Ediția a doua a campaniei ”Ghiozdănel pentru școlărel” este derulată în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro