Mergi la conţinutul principal

AJOFM Brăila organizează programe de formare profesională gratuite pentru şomeri

• cursurile oferite sunt pentru meseriile de agent de securitate şi lucrător finisor în construcţii

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila dă startul înscrierilor pentru programe de formare profesională gratuite, adresate şomerilor. În perioada următoare, brăilenii interesaţi să se califice într-o meserie se pot forma în următoarele ocupaţii: agent de securitate (minim 8 clase) şi lucrător finisor în construcţii (minim 8 clase).

AJOFM Brăila anunţă că toate cheltuielile pentru cele două cursuri de formare profesională vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii. Mai mult, pentru şomerii care vor efectua naveta pe perioada cursului se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

Şomerii neînregistraţi care doresc să se înscrie în evidenţa agenţiei în vederea obţinerii unui loc de muncă şi pentru a participa la măsurile active oferite, respectiv informare, consiliere, medierea muncii, formare profesională etc., se vor prezenta la sediul AJOFM Brăila, din B-dul Dorobanţilor nr. 603-605, parter, modulele 2 sau 3, cu următoarele documente: actul de identitate; actele de studii şi de calificare; carnetul de muncă sau alte acte care atestă, potrivit legii, existenţa unor raporturi de muncă ori de serviciu, în cazul persoanelor provenite din muncă; adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

În cazul neîncadrării în muncă, cererea în vederea medierii trebuie reînnoită la 6 luni.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul  AJOFM Brăila, la Centrul de Formare Profesională al agenţiei, din Str. Sergent Tătaru, nr. 2, corp B, etaj 3 (în curtea Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”) sau la telefon 0239.613.034.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro