Mergi la conţinutul principal

AJOFM Brăila: două noi programe de formare profesională gratuite pentru șomeri

* instituția va organiza cursuri de formare pentru inspector în domeniul securității și sănătății în muncă și inspector resurse umane * înscrierile încep de astăzi, 2 mai

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila anunță organizarea de noi programe de formare profesională gratuite. Astfel, începând cu data de 2 mai, șomerii înregistrați în evidența instituției  se pot înscrie pentru cursul de inspector în domeniul securității și sănătății în muncă și cursul de inspector resurse umane. Pentru ambele programe de formare profesională, șomerii trebuie să aibă minim 12 clase.

”Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii. Pentru șomerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport”, transmite AJOFM Brăila printr-un comunicat de presă.

Instituția mai precizează că șomer este persoana care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: este în căutarea unui loc de muncă de la vârsta de minimum 16 ani și până la îndeplinirea condițiilor de pensionare; starea de sănătate și capacitățile fizice și psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci; nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activități autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare (526 lei); este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, dacă s-ar găsi un loc de muncă.

Șomer înregistrat este persoana care îndeplinește cumulativ condițiile menționate anterior și care se înregistrează la agenția pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau, după caz, reședința ori la alt furnizor de servicii de ocupare, care funcționează în condițiile prevăzute de lege, în vederea obținerii unui loc de muncă.

Șomerii neînregistrați care doresc să se înregistreze în evidența agenției în vederea obținerii unui loc de muncă și pentru a participa la măsurile active oferite, respectiv informare, consiliere, medierea muncii, formare profesională ș.a.m.d., se vor prezenta la sediul AJOFM Brăila, din strada Sergent Tătaru, nr. 2, corp B, etaj 3 (în curtea Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”), cu următoarele documente: actul de identitate; actele de studii și de calificare; carnetul de muncă sau alte acte care atestă, potrivit legii, existența unor raporturi de muncă ori de serviciu, în cazul persoanelor provenite din muncă; declarație pe propria răspundere, sub sancțiunile aplicate faptei de fals în declarații, că persoana nu are restricții medicale care o împiedică să presteze muncă sau că are eventuale restricții medicale care o împiedică să presteze o anumită muncă, conform model AJOFM”, mai transmite instituția.

Informații suplimentare se pot obține de la sediul AJOFM Brăila, din B-dul Dorobanților, nr. 603-605, la Centrul de Formare Profesională al agenției, din Str. Sergent Tătaru, nr. 2, corp B, etaj 3 (în curtea Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”) sau la telefon 0239/613.034.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro