Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aia care traiesc din leafa ori sint nemultumiti, ori prosti

Potrivit ultimului Barometru de Opinie Publica, realizat de Fundatia pentru o Societate Deschisa, si dat publicitatii marti, 73% dintre romani sint nemultumiti de banii pe care ii cistiga. 38% dintre romani afirma ca veniturile actuale nu le ajung nici pentru strictul necesar, iar 36% trebuie sa se multumeasca doar cu cele absolut necesare.
Habar n-am cit de nemultumiti erau romanii pe vremea PSD. N-am citit nicaieri, poate si pentru ca nici pe romani nu i-a sondat nimeni la lefuri, ca sa se convinga de unde dracu au atitia bani sa-si cumpere jumari. Ramin totusi la parerea ca din moment ce nu au indesat suficiente voturi in popoul lui Adrian Nastase, romanasilor li se cam acrise de jumari, ca sa nu zic de saracie. Si noi, si voi, si ei l-am votat pe Traian Basescu pentru ca nu am avut pe cine alege. Dar ca s-o spunem pe aia dreapta, l-am mai votat pe chelios si pentru ca am pus botul ca o sa traim mai bine ca pe vremea PSD-ului. Iacata ca a trecut un an de cind asteptam sa traim bine. Si daca mai parcurgem o data sondajul realizat de Fundatia pentru o Societate Deschisa, putem trage de par urmatoarea concluzie: o sa asteptam mult si bine pina cind o sa traim bine.
Da' oare ce vrea sa insemne chestiunea ca trei sferturi dintre romani sint nemultumiti de banii pe care ii cistiga? Sa inteleg ca nu le convine salariul sau ca de fapt vor lefuri mai mari? Greu de dat un raspuns. Fara nici o caterinca, io chiar nu inteleg cum de romanilor nu le ajung banii. Ce naiba fac, bre, cu atitea lovele? Joaca la barbut sau la pocar? Se duc la curve? Chiar de-ar fi asa, oriciti bani ar sparge un nene la jocuri de noroc sau pe bagaboante, dintr-o leafa de 5 milioane de lei lunar n-are cum sa nu-i ajunga sa manince bine, sa achite o rata la masina, basca sa puna si ceva deoparte pentru concediu. Poftim, io iau ceva mai mult de 5 milioane de lei (sub 10 oricum) si imi pot permite sa merg la cazino sau la curve (dar nu vreau), sa maninc ca un smecher, sa pun bani deoparte pentru a face Revelionul la munte, ba chiar sa imi cresc si un depozit bancar care imi haleste o groaza de lovele. Asadar, se poate! De asta vin acum si afirm ca nu cred in sondajul realizat de aceasta fundatie. Si asta pentru ca romanii zic ca sunt nemultumiti de banii pe care ii cistiga, pentru ca sint nevoiti sa se descurce cu aia pe care ii fura. Nu-i asa, domnu' DIP?
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii