Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Agricultorii romani si-au dat intilnire la TNA 2006

Timp de patru zile, Braila este capitala agriculturii romanesti. Si aceasta pentru ca, ieri, la Sala Polivalenta, a fost inaugurata cea de a XV-a editie a Tirgului National de Agricultura - TNA 2006, manifestare promotionala organizata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Judetului Braila, in colaborare cu Amplus International LTD Bucuresti, in perioada 31 august - 3 septembrie.
Deschiderea celei mai importante manifestari promotionale a anului, "consacrata ca un important eveniment in peisajul economic al judetului Braila", dupa cum a calificat-o Paul Bordei, presedintele onorific al CCIA, a avut loc in prezenta consilierului ministrului Agriculturii, Dumitru Popescu si a directorilor Adrian Toma Dinu si Elena Tatomir, din cadrul aceluiasi minister.
Autoritatile locale au fost reprezentate prin subprefectul judetului, Dumitru Popa si vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu, alaturi de acestia fiind prezenti o serie de directori de institutii si firme brailene.
Editia din acest an a TNA reuneste la standuri un numar de 56 de firme, din care 38 brailene si 18 din tara, in marea lor majoritate, dupa cum a subliniat directorul executiv al CCIA Braila, participante la toate cele 15 editii. Acestea isi expun produsele pe o suprafata ce depaseste 2.500 de metri patrati, in interiorul, pe platoul exterior si in spatele Sali Polivalente.
Ponderea o detin producatorii, procesatorii, comerciantii si prestatorii de servicii agricole, insa expozitia se bucura si de prezenta reprezentantilor institutiilor de invatamint superior, a institutelor de cercetare, precum si din industria mestesugareasca.
Ca si la editiile precedente, platforma exterioara constituie locul de expunere a masinilor, utilajelor si instalatiilor agricole.
"TNA 2006" dezvolta elementul de noutate initiat la ultimele cinci editii, respectiv prezenta unor societati agricole din domeniul zootehnic. Astfel, pe platoul din spatele Salii Polivalente, pot fi admirate o multime de animale de rasa, precum porumbei, prepelite, gaini, ovine, caprine si suine. In spatiul interior al salii se gasesc firmele din sectorul agro-alimentar, societatile de asigurare, institutiile de invatamint superior cu profil economic si agricol, institutele de cercetare. De asemenea, in fata Salii Polivalente, un spatiu este rezervat mestesugarilor din diverse zone ale tarii.
Tirgul National de Agricultura - TNA 2006 este deschis publicului vizitator, pina duminica, in fiecare zi, intre orele 10.00 - 18.00.

Universitatea "Constantin Brancoveanu" si-a prezentat proiectele si manualele

Intre standurile unitatilor de invatamint prezente la Tirgul de Agricultura a fost si cel al Universitatii "Constantin Brancoveanu", unde s-au prezentat principalele elemente ale specializarii Economie agroalimentara din cadrul Facultatii de Management si Marketing in Afaceri Economice. Prof. univ. dr. Ion Scurtu, prorector al institutiei, a precizat ca la stand sint prezentate atit manualele dupa care invata studentii, dar si proiectele pe care le-au lucrat si pentru realizarea carora au beneficiat de fonduri europene: "Retea virtuala de resurse pentru managerii din agricultura" si "Generalizarea in productie a soiurilor performante de legume". (C. D.)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii