Mergi la conţinutul principal
18 localități brăilene șterse de pe lista zonelor defavorizate

Agricultorii din PSD Brăila, cu «capul la cutie»

• după ce președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a anunțat că Ministerul Agriculturii a decis să scoată din lista zonelor defavorizate, 18 localități din județul nostru, am încercat să obținem un punct de vedere de la parlamentarii PSD implicați în agricultură • secretar în cadrul Comisiei pentru agricultură din Parlament, deputatul Nicu Niță, s-a făcut că uită să răspundă la întrebările pe acest subiect • senatorul Ion Rotaru, de altfel agricultor, nu a putut fi contactat telefonic • singurul care ne-a oferit un răspuns, dar care a recunoscut că nu se pricepe și că se va interesa la rândul său, a fost deputatul George Adrian Paladi

 

Liniște mormântală în tabăra PSD Brăila după ce ministrul Agriculturii, social-democratul Petre Daea, a dat undă verde pentru eliminarea din lista cu zonele defavorizate a 18 localități din județul nostru, situație care ar putea genera o serie de probleme pentru agricultori. Așa cum am anunțat într-o ediție recentă a cotidianului ”Obiectiv – Vocea Brăilei”, deputatul PNL Alexandru Popa, președintele liberalilor brăileni, este cel care a semnalat, printr-un comunicat de presă, această situație. În ordinea prezentată de Popa, discutăm despre următoarele localități vizate: Chiscani, Bordei Verde, Cireșu, Dudești, Gropeni, Orașul Ianca, Orașul Însurăței, Măxineni, Mircea Vodă, Movila Miresii, Scorțaru Nou, Surdila-Găiseanca, Traian, Tudor Vladimirescu, Tufești, Unirea, Vădeni și Vișani. Potrivit parlamentarului liberal, fermierii care accesau fonduri europene, primeau puncte procentuale la evaluarea proiectelor, datorită faptului că aveau terenuri în zone defavorizate, astfel că de acum înainte, cel mai probabil, vor întâmpina greutăți la acest capitol. De asemenea, sursa citată a subliniat că agricultorii din localitățile vizate nu vor mai primi de la APIA sumele aferente zonelor defavorizate, bani care erau foarte importanți. Popa a insistat că sunt vizați atât cei care cultivă terenul, cât și cei ce dețin ferme zootehnice.

În acest context, am încercat să obținem un punct de vedere, în mod special, de la parlamentarii PSD care au afaceri în domeniul agricol, însă fără prea mare succes, pentru că aceștia au preferat să ignore subiectul.

 

Nicu Niță și Ion Rotaru, silenzio stampa

Redactorii Obiectiv – Vocea Brăilei au încercat să obțină un punct de vedere pe această temă în primul rând de la deputatul PSD Brăila Nicu Niță, secretar al Comisiei pentru Agricultură a Camerei și binecunoscut pentru activitățile desfășurate în acest domeniu. Deși inițial i-a fost transmisă o întrebare în scris, Niță nu a oferit vreun răspuns, în ciuda faptului că subiectul este unul de interes într-un domeniu bine stăpânit de acesta. Ulterior, redactorii ”Obiectiv” l-au contactat telefonic pe parlamentar, însă acesta a respins apelul, revenind cu un sms pentru a informa și a se scuza că nu poate vorbi deoarece participă la lucrările plenului în Parlament. Cu toate acestea, deputatul nu a mai revenit ulterior pentru a oferi un punct de vedere, nici în scris, nici telefonic.

Aceeași întrebare a primit-o și senatorul PSD Brăila Ion Rotaru, de asemenea, cunoscut ca agricultor brăilean, însă nici acesta nu ne-a răspuns la mesaje/telefon și nici nu a putut fi contactat ulterior.

Singurul care ne-a răspuns a fost deputatul PSD George Adrian Paladi, însă acesta a făcut precizarea că nu deține suficiente informații pe subiect pentru a formula un punct de vedere. Totuși a promis că va solicita la rândul său mai multe detalii de la Ministerul Agriculturii și ne-a îndrumat să solicităm un punct de vedere avizat de la colegii săi din cadrul Comisiei pentru agricultură a Camerei, lucru pe care deja îl făcusem, dar fără succes.

”Nu dețin toate informațiile necesare pentru a putea avea o opinie pertinentă asupra subiectului și cred că cei mai avizați să analizeze această situație sunt colegii din comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților. Totuși, fiind vorba despre o temă care privește Județul Brăila, voi solicita în perioada următoare clarificări din partea Ministerului Agriculturii, pentru a ne lămuri dacă a fost adoptată o astfel de decizie, care sunt argumentele care au stat la baza ei și ce impact ar putea avea asupra cetățenilor și localităților în cauză, a declarat Paladi.

Rămâne de văzut dacă deputatul va reveni cu clarificări pe această temă importantă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro