Mergi la conţinutul principal

Agricultorii braileni sint asteptati sa solicite subventia la motorina si biodiesel

Agricultorii braileni sint asteptati la centrele APIA pina pe data de 15 octombrie pentru a depune cererile de solicitare a sprijinului financiar prin subventionarea motorinei si/sau a biodiselului, precum si a altor resurse materiale - seminte, pesticide, ingrasaminte - necesare pentru culturile din toamna acestui an. Asa cum ne-a declarat directorul APIA Braila, Doina Jurubita, conform Ordinului minstrului Agricultruii nr. 687 din 09.08.2007, sprijinul financiar a fost stabilit la 500 lei/ha pentru griu, 400 lei/ha pentru rapita si 450 lei/ha pentru alte culturi. Totodata, aceasta a explicat ca sprijinul se acorda prin atribuire directa de bonuri valorice.
"Cererea tip va fi insotita de o copie de pe BI/CI pentru persoane fizice sau copie de pe certificatul de inmatriculare si/sau certificatul de inregistrare pentru persoanele juridice, de o copie de pe actul de proprietate si/sau concesionare si sau alte acte doveditoare a dreptului de folosinta si/sau proprietatii asupra suprafetei de teren pe care se infiinteaza cultura in toamna anului 2007. In cazul suprafetelor arendate, tabelul contractelor de arenda incheiate, avizate de secretarul cosiliului local, cuprinzind numarul si data contractelor, numele si prenumele arendatorului si suprafata de teren arendata. Mai e nevoie de o adeverinta eliberata de primarie conform inscrisurilor din registrul agricol, iar in situatia suprafetelor care se lucreaza individual, in cazul mostenitorilor pentru care nu s-a dezbatut succesiunea, imputernicirea celorlalti mostenitori pentru acela care solicita, sub forma de declaratie pe propria raspundere". Jurubita a mai adaugat ca mai sint necesare si documente care fac dovada achitarii de catre arendas sau concesionar a obligatiilor contractuale privind plata arendei, redeventei sau a altor obligatii contractuale dar si un certificat fiscal privind achitarea de catre solicitanti, persoane fizice sau juridice, a obligatiilor acestora privind impozitele si taxele locale. Directorul APIA a mai precizat ca mai exista citeva conditii pe care solicitantii trebuie sa le indeplineasca pentru a fi eligibili, dar ca toate informatiile le pot afla de la centrele APIA din judet.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu