Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Agricultor brailean amendat in timpul mitingului din 4 aprilie

Asociatia Producatorilor Agricoli APA Braila a emis, ieri, un comunicat de presa prin intermediul caruia si-a exprimat nemultumirea fata de rezultatele, reactiile si atitudinea ministrului Agriculturii, in urma mitingului de protest din data de 4 aprilie, din capitala. Conducerea APA s-a aratat extrem de nemultumita si de modul in care presa locala si centrala a reflectat actiunea din 4 aprilie si a contestat cu vehementa orice aliniere si implicare a PSD in organizarea, desfasurarea si finantarea actiunii. Pozitia liderilor APA este categorica si in ceea priveste conducerea Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania LAPAR, organizatie profesionala care a initiat miscarea de protest si la care APA Braila este membru fondator, pe care o acuza de "lipsa de implicare si coordonare concreta si eficienta atit in pregatirea, cit mai ales in desfasurarea mitingului". Un alt repros la adresa conducerii LAPAR se refera la "lipsa unei reactii ferme la atitudinea defaimatoare a ministrului Agriculturii care, in timpul manifestatiei, in loc sa initieze sau sa accepte un dialog constructiv, a "onorat" toate posturile publice de radio si televiziune, cu aprecieri neadevarate si ofensatoare la adresa participantilor".
Reamintim ca in data de 4 aprilie circa 4.000 de fermieri din intreaga tara, membri LAPAR si "Agrostar", au participat, in capitala, la un mars si un miting de protest. In replica, ministrul Agriculturii a sugerat ca in spatele protestului s-ar afla PSD.
Intrebat concret la ce s-a referit, Flutur a indicat "suprapunerea"
acestei perioade de proteste cu stringerea de semnaturi pentru
demiterea sa (campanie initiata de PSD), precum si faptul ca
"Agrostar" are "genetic" radacini la Elena Sporea (n.r. - fost senator
PSD) si la "alti spori PSD".

Miting cu amenzi

Tot ieri, APA Braila a informat si ca in urma desfasurarii mitingului, Marcel Cucu, membru APA si vicepresedinte LAPAR, "a fost amendat, in mod abuziv, cu o suma importanta utilizindu-se motivatii false de catre jandarmii bucuresteni". APA apreciaza ca aceasta actiune reprezinta "un avertisment abuziv si nedemocratic, un semnal clar de interzicere a tendintelor de manifestare democratica, o manifestare de forta in fata incapacitatii de rezolvare a deficientelor grave din agricultura romaneasca".
"Atragem in mod public atentia ca asemenea metode de constringere nu au darul de a ne intimida, ci ne mobilizeaza si mai puternic, pentru apararea intereselor tuturor agricultorilor", a precizat Costica Macelaru, presedinte APA Braila.
Contactat de redactorii cotidianului "Obiectiv", Marcel Cucu a fost categoric explicind ca va contesta aceasta amenda la toate competentele romanesti, iar daca lucrurile nu se vor rezolva in tara, o va contesta in fata tuturor autoritatilor Uniunii Europene, inclusiv la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. El neaga orice comportament instigator, sustinind ca are martori care pot confirma ca in Piata Constitutiei, atunci cind jandarmii i-au aratat documentul oficial care demonstra ca traseul aprobat nu cuprindea si Ministerul Agriculturii nu a facut altceva decit sa linisteasca spiritele si sa convinga manifestatii sa respecte ordinele autoritatilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii