Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca se implica in integrarea romilor pe piata muncii

Pentru integrarea pe piata muncii a persoanelor de etnie roma, in primul trimestru al anului, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila a organizat intilniri cu comunitatile de romi din municipiul Braila, orasele Faurei si Ianca, precum si din comunele Gradistea, Rosiori, Sutesti, Bertestii de Jos, Rimnicelu, Viziru, Gropeni, Traian, Baraganul, Dudesti, Jirlau, Unirea, Galbenu, Ulmu, Visani si Movila Miresii. In cadrul acestora, reprezentantii Agentiei au diseminat informatii referitoare la serviciile oferite de institutie, cursurile de formare profesionala ce se organizeaza, actele necesare inscrierii in evidenta AJOFM Braila, au distribuit materiale informative si au aplicat chestionare pentru a fi depistate nevoile persoanelor de etnie roma in ceea ce priveste ocuparea.
La intilnirea cu persoanele de etnie roma din comunitatile din municipiul Braila au participat reprezentantii a 3 angajatori, care si-au exprimat disponibilitatea de a angaja personal in domeniile: agricultura, industria confectiilor de imbracaminte si servicii. "Dintre rezultatele obtinute, pe termen scurt, mentionam ca, pina in data de 14 aprilie, vom constitui un grup tinta de 28 femei de etnie roma (preponderent din comunitatile Lacu Dulce, Catanga, Km.10), pentru a fi calificate in ocupatia de confectioner asamblor articole din textile, iar dupa absolvirea cursului, aceste persoane vor fi repartizate pentru a fi angajate la firmele de profil din judetul Braila. De asemenea, urmarim cuprinderea in cursurile de formare profesionala ce se organizeaza in localitatile din mediul rural si a persoanelor de etnie roma. Pe termen lung, acest grup tinta va fi cuprins in toate masurile pentru stimularea ocuparii pe care agentia le ofera, printre care mentionam Bursa generala a locurilor de munca, ce se va desfasura in data de 07 aprilie, precum si o bursa speciala destinata acestui grup tinta, ce se va organiza pina in data de 30 iunie", a precizat Simona - Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
Anul trecut, la cursurile de formare profesionala desfasurate de Agentie au participat 97 persoane de etnie roma. De asemenea, prin programul de ocupare a fortei de munca, 132 persoane de etnie roma au fost incadrate, dintre care 30 prin ocuparea temporara a fortei de munca in lucrari publice de interes comunitar.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii