Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Afaceri private cu apa potabila, la blocul G13

Intre 10 si 20 de mii de lei, bidonul cu apa de la cismea. Este pretul platit de locatarii batrini sau invalizi ai blocului G13 Hipodrom, din Braila, pentru aprovizionarea cu apa potabila necesara traiului zilnic, de la cismeaua din curte. Din cauza datoriilor mari la intretinere, locatarilor le-a fost taiata furnizarea apei potabile, in urma cu circa patru luni, acestia fiind obligati sa se aprovizioneze de la o cismea. Oamenii spun ca si pina acum le-a fost greu, dar in perioada de canicula, simt ca nu mai rezista fara apa. Ei sustin ca au ajuns sa care si 50 de litri de apa, de la cismea, iar daca locuiesc si la etaj, transportul devine chiar o problema. Ieri, cind au fost inregistrate temperaturi-record, locatarii au petrecut ore in sir - cu mici pauze, pentru a-si trage sufletul -, urcind si coborind scarile, cu bidoanele in miini. Daca pentru batrini si invalizi situatia este foarte dificila, pentru pustanii din bloc ea este o adevarata mina de aur, dat fiind ca fac bani buni, efectuind servicii de aprovizionare cu apa pentru cei care nu pot cara greutati.
"Sintem saraci, de asta am ajuns in aceasta situatie. Nu avem cu ce plati intretinerea. Este foarte greu, sint persoane invalide, persoane care se deplaseaza in baston sau efectiv platesc pe cite cineva care sa aduca o galeata de apa. Nu stiu cit costa galeata de apa, eu, in momentul in care am facut-o, am facut-o ca gest umanitar, in nici un caz sa iau bani. Ce Dumnezeu, sint ca bunicile noastre!", ne-a spus o femeie.
"Cam 10-20 de mii costa sa aduci apa pentru cineva. Un bidonas de 5 litri, 10-20 de mii de lei", ne-a explicat un copil.
"E foarte greu, mai ales ca stau si la etajul 3, atitea drumuri pe
zi... Caram de aici apa in case. Ne e mai greu, acum, cu canicula asta, fata de zilele obisnuite, ne omoara drumurile, de la etajul 3 pina aici, 10 drumuri pe zi, nu mai esti om!", s-a plins un locatar.
"Eu car cam 50 de litri de apa zilnic, de la cismea. Va dati seama ca ma darima, eu sint om in virsta, nu mai am puterea de odinioara. Dar nu am ce sa fac, a m familie, am doi copii, avem nevoie de apa in casa".
Reprezentantii Regiei "Apa" sustin ca sint gata sa stea la discutie cu locatarii blocului G 13, cu conditia ca acestia sa se angajeze la plata, fie ea si esalonata, a datoriilor de peste 20 de miliarde de lei. "Asociatia vizata, a carei datorie depaseste suma de 20 de miliarde lei vechi, pe care o asteptam la sediul regiei pentru esalonarea platii, are in prezent montata o cismea amplasata in apropierea blocului, care reprezinta sursa de alimentare cu apa potabila a locatarilor", ne-a declarat Elena Dragnea, purtator de cuvint la Regia "Apa".
Locatarii inca mai spera ca, macar pe timpul verii, conducerea
regiei de apa sa se indure de ei si sa reia furnizarea apei,
ei temindu-se ca, in caz contrar, blocul va deveni un adevarat focar de infectie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii