Mergi la conţinutul principal

Afaceri ilegale cu cereale şi produse de panificaţie

Sute de controale au fost efectuate de poliţiştii brăileni, în ultimele două luni, la afaceriştii cu produse cerealiere şi de panificaţie. Amenzile aplicate celor certaţi cu legea s-au ridicat la peste 43.000 de lei, fiind confiscate tone de cereale şi un mijloc de transport.
În februarie şi martie, poliţişti de la Serviciile de Investigare a Fraudelor, Ordine Publică, Rutier şi de la Biroul Transporturi Brăila au efectuat 639 controale pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu cereale şi produse de panificaţie. Din totalul controalelor desfăşurate, cele mai multe, respectiv 356, au vizat mijloacele de transport, 185 au fost la societăţi comerciale, iar 98 la persoane fizice. Acţiunea s-a desfăşurat la nivel naţional, din dispoziţia şefului Poliţiei Române. "Poliţiştii au constatat cinci infracţiuni, dintre care trei prevăzute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi două prevăzute de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, fapte de comiterea cărora sunt bănuite cinci persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 86 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora fiind de 43.095 de lei", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
De asemenea, valoarea totală a bunurilor indisponibilizate în cadrul dosarelor penale şi a celor ridicate în vederea confiscării este de peste 40.000 de lei. Anchetatorii au confiscat şi un mijloc de transport, în valoare de circa 36.000 de lei, conform prevederilor OUG 93/2009.
În plasa ofiţerilor de la Investigarea Fraudelor a picat Gheorghe C. (55 de ani), din Brăila, faţă de care s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de evaziunea fiscală. Bărbatul, în calitate de administrator al unei firme cu obiect de activitate cultivarea terenurilor agricole, a reţinut şi nu a virat la bugetul de stat, în cursul anului 2013, suma totală de 116.000 de lei, obligaţii cu reţinere la sursă reprezentând venituri din salarii. Brăileanul Nicolae T. (20 de ani) a fost luat la întrebări de poliţişti întrucât transporta cu autoutilitara 160 de bucăţi produse de panificaţie, în vederea comercializării, fără a avea documente de provenienţă, marfa aparţinând unei firme din oraşul Ianca. De asemenea, a mai fost depistat în trafic şi Aurel T. (53 de ani), din Ianca, în timp ce transporta 160 de bucăţi de pâine albă, cu aviz neconform. Cei doi transportatori s-au ales cu amenzi în valoare de 3.000 de lei, fiecare, produsele de panificaţie, în valoare totală de 320 de lei fiind confiscate. Tânărul de 20 de ani a rămas şi fără mijlocul de transport, în valoare de circa 36.000 de lei.
Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, poliţiştii brăileni l-au depistat şi pe constănţeanul Nelu G. (37 de ani), în timp ce transporta cu autovehiculul cantitatea de 1.420 kg de porumb boabe, fără a deţine documente. În cauză s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 500 de lei, conform prevederilor Legii nr.12/1990 şi a fost confiscată cantitatea de porumb, în valoare de 1.400 de lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro