Mergi la conţinutul principal

Afacerea "Centrul Zonal Lukoil", in atentia CEDO

Masinatiunea prin care o bucata din bulevardul Independentei a ajuns din domeniul public al municipiului in proprietatea companiei petroliere "Lukoil", face obiectul unei verificari directe din partea Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Cazul a ajuns pina la acest nivel la Strasbourg in urma reclamatiei formulate de catre membrii Comitetului de Salvare a Bulevardului Independentei. "Mi s-a confirmat din partea CEDO ca s-a primit reclamatia noastra cu toata documentatia anexata pentru a ne sustine punctul de vedere cu privire la afacerea "Centrul Zonal Lukoil", acela ca prin proceduri nelegale, avind un caracter penal, si cu directul concurs al unor importanti actori politici si ai administratiei publice locale, o bucata de bulevard a ajuns sa fie vinduta unei companii private", ne-a declarat Marcel Alecsa, membru fondator al comitetului.
Reamintim ca in urma cu 4 ani Consiliul Local Municipal Braila a aprobat o hotarire prin care s-a admis un controversat schimb de terenuri care a permis in final instrainarea unei bucati din bulevardul Independentei. Mobilul era atragerea si edificarea la Braila a centrului zonal al companiei petroliere "Lukoil". Proiectul nu s-a finalizat nici acum, unul dintre motive fiind acela ca locuitorii din imediata apropiere a zonei aleasa pentru construirea cladirii s-au opus vehement.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu