Mergi la conţinutul principal

Aeroportul Braniștea. Vizită importantă la Autoritatea Aeronautică

* în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CJ Brăila, președintele Francisk Iulian Chiriac a afirmat că în această săptămână va efectua o vizită la Autoritatea Aeronautică, alături de omologul său din Galați, Costel Fotea * aceștia urmează să se consulte în legătură cu o primă variantă a Studiului de Fezabilitate pentru Aeroportul Regional de la Braniștea

 

Președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a anunțat că va merge în această săptămână, alături de omologul său gălățean, Costel Fotea, la Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru a discuta despre viitorul aeroport regional de la Braniștea. Acesta a afirmat că deja există o primă variantă a Studiului de Fezabilitate dedicată aeroportului ce va deservi zona noastră, asupra căruia autoritățile brăilene și gălățene doresc să solicite un punct de vedere de la Autoritatea Aeronautică.

”Săptămâna viitoare (n.r. - săptămâna aceasta) voi merge împreună cu colegul de la Galați, cu domnul Fotea, la Autoritatea Aeronautică, pentru a avea o discuție privind Aeroportul de la Braniștea. Avem un prim studiu de fezabilitate și vrem să cerem acordul lor și să facem toate diligențele astfel încât să pășim cu dreptul în acest mare proiect de infrastructură”, a declarat Chiriac.

Președintele CJ Brăila s-a arătat încântat de modul în care evoluează proiectele regionale pe infrastructură. Totuși a ținut să atragă atenția că o problemă o reprezintă creșterile de prețuri la materialele de construcții înregistrate în ultima perioadă.

”La pod, știți foarte bine, se lucrează. La drumul Galați-Brăila se lucrează. Ați văzut că la nivelul CNAIR (n.r. - Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) se fac studiile de fezabilitate și prospecțiunile pe teren pentru Drumul Expres Brăila-Focșani. Deci suntem într-un ritm bun. Dar ne omoară această nebunie a creșterii prețurilor. Să sperăm că lucrurile vor merge înainte”, a mai adăugat sursa citată.

Reamintim că, în luna martie, membrii Consiliului Județean Brăila au aprobat, în unanimitate, protocolul cu județul Galați pentru realizarea unui Aeroport Regional la Braniștea. Acest demers este realizat în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru infrastructură de transport de interes strategic în zona de Est și Sud, din care fac parte județele Galați, Brăila, Călărași și Ialomița. Totuși, proiectul aparține doar primelor două unități administrativ-teritoriale menționate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro