Mergi la conţinutul principal

Adrian Victor Vank își lansează romanul „Aurora”

evenimentul va avea loc sâmbătă, 10 iunie, ora 18.00, la Librăria „Cărturești” de la Brăila Mall participă: Carmen Valentina Vlad, Adriana-Bănică Petre și Manuela Alma Ciornei Noul roman al lui Adrian Victor Vank îți stârnește curiozitatea imediat ce încerci să îl răsfoiești, coperta realizată de Teodora Dobrea fiind de-a dreptul incitantă” (prof. Carmen Valentina Vlad)

 

Scriitorul Adrian Victor Vank, magistrat de carieră, își lansează, sâmbătă, 10 iunie 2023, la Librăria „Cărturești”, de la Brăila Mall, cea de-a șasea carte (primele trei fiind publicate în coautorat cu prof. Adriana Bogatu). Este vorba de romanul „Aurora” apărut, anul acesta, la Editura Creator (Brașov), o carte incitantă, de aproape 400 de pagini, „o carte splendidă, care îți degivrează sufletul” (Izabella Carmen Dobrescu). Lansarea romanului „Aurora” se va face în prezența autorului și a iubitorilor de lectură din Brăila. Participă, de asemenea: Carmen Valentina Vlad, Adriana-Bănică Petre și Manuela Alma Ciornei, care vor prezenta recenzii ale cărții.

Iată, în preambul, două păreri avizate despre noul roman al lui Adrian Victor Vank:

„Noul roman al lui A. V. Vank îți stârnește curiozitatea imediat ce încerci să îl răsfoiești, coperta realizată de Teodora Dobrea fiind de-a dreptul incitantă: cerul înnegurat, nervurile roșiatice ale visului, spațiul oniric, căldura și lumina căsuței, toate acestea îți deschid gustul de lectură. Titlul romanului, „Aurora”, precum și dedicația, „Simonei, pentru curajul de a-mi fi soție”, îți construiesc un prim orizont de lectură: o poveste de dragoste, într-un spațiu nordic, idilic, având în fundal aurora boreală. Cât se poate de romantic, nu? Scriitorul însă ne-a obișnuit cu un stil surprinzător, de aceea orice cititor avizat știe, în adâncul sufletului și minții sale, că povestea este mult mai complicată decât un romance clasic...” (prof. Carmen Valentina Vlad).

“«Aurora» este genul de carte care te obligă să-ți pui în mișcare scripeții și roțile minții, o carte transdisciplinară, în sensul că adună în jurul unui subiect contribuții provenind din foarte multe arii disciplinare și din foarte multe direcții, nimic nu este lăsat în afară. Acest nou roman poate fi văzut din punct de vedere literar, filosofic, psihanalitic, artistic și reprezintă o etapă inconturnabilă în proza autorului dar și o punere în abis a mecanismelor ficționale care se adună în straturi și spirale ce-ți provoacă vertijuri și care mai cer o lecturare.” (Adriana Bănică-Petre)

Adrian Victor Vank s-a născut în municipiul Arad, la 15 ianuarie 1969. Studiile primare și gimnaziale le-a urmat în Arad. Este absolvent al Liceului Industrial Măcin, județul Tulcea, și al Facultății de Drept din cadrul Universității București, promoția 1993. Între 1993-2020 a urmat o carieră strălucită în magistratură, fiind judecător la Judecătoria Brăila, Judecătoria Galați și Tribunalul Brăila.

Cărți publicate: „Dresorul de cactuși”, Editura Libris editorial, 2019 (în coautorat cu prof. Adriana Bogatu); ” ... și Duminică e tot Sâmbătă”, Editura Creator, 2020 (în coautorat cu prof. Adriana Bogatu); „Futilități electorale și alte povești de adormit oamenii mari”, Editura Creator, 2020 (în coautorat cu prof. Adriana Bogatu); „Cele trei lumini ale Crăciunului”, Editura Creator, 2021; „Aproape adevărat”, Editura Creator, 2022.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro