Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adrian Nastase - pus sub acuzare in dosarul Zambaccian

Avocatul Gheorghe Diaconescu, aparatorul lui Adrian Nastase, a confirmat faptul ca procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) i-au comunicat ca fostul prim-ministru a fost pus sub acuzare in acest caz.
DNA a comunicat, pentru MEDIAFAX, ca va face, la un moment dat, precizari oficiale cu privire la acest caz.
La sfirsitul lui august 2004, Alianta PNL-PD a sesizat Parchetul National Anticoruptie (devenit intre timp departament), cerindu-i sa cerceteze legatura dintre achizitionarea de catre Adrian Nastase (pe atunci prim-vicepresedinte PDSR si vicepresedinte al Camerei Deputatilor) a unui teren al fostului deputat PDSR Gabriel Bivolaru si sustinerea pe care acesta a primit-o de la Nastase in timp ce era cercetat penal, in 1997.
Potrivit sesizarii - semnata de Mona Musca, membru in CNC al Aliantei - Nastase a cumparat, in 1998, un teren de 700 de metri patrati in strada Zambaccian, la un pret de 11.000 de dolari, "de 25 de ori mai mic decit pretul real, de piata, al terenului". Terenul a ajuns la Nastase dupa ce Bivolaru l-a vindut, in 1996, soacrei sale, Elena Sotec. Dupa doi ani, el a fost cumparat, in timp ce Bivolaru era cercetat penal, de Athena Marianthi Teodoru, care l-a vindut cabinetului de avocatura "Adrian Nastase", se arata in sesizare.
In septembrie 2004, PNA a informat ca dosarul privind modul de achizitionare a unui teren de catre premierul Adrian Nastase a fost inchis, Parchetul sustinind ca tranzactia a fost legala. Intre timp, conducerea PNA si numele institutiei s-au schimbat, iar dosarul Zambaccian a fost redeschis. Actualul sef al DNA, Daniel Morar, este procurorul care a instrumentat dosarul in care Gabriel Bivolaru a fost condamnat pentru prejudicierea BRD. Fostul deputat a fost condamnat pentru un prejudiciu de 60 de milioane de dolari adus BRD.
Totodata, presa centrala a redat pe larg despre averea pe care o matusa i-a lasat-o mostenire fostului prim-ministru Adrian Nastase.
Procurorii anticoruptie au extins cercetarile in cazul achizitiei de catre Nastase a terenului si unei parti din imobilul din strada Zambaccian, fiind avuta in atentie mostenirea primita de familia acestuia, potrivit purtatorului de cuvint al DNA, Livia Saplacan. Mai exact, procurorii iau in considerare o legatura intre achizitionarea unei parti din imobilul situat in strada Zambaccian din Bucuresti si mostenirea primita de familia Nastase, fiind totodata avute in atentie aspectele semnalate de presa si cunoscute generic sub numele "Afacerea Matusa".
Adrian Nastase a fost, in 17 ianuarie, la Departamentul National Anticoruptie.
In 25 ianuarie, avocatul lui Adrian Nastase s-a prezentat la DNA, in legatura cu dosarul in care clientul sau este cercetat de procurorii anticoruptie, cu privire la achizitionarea unui teren si a unui imobil in strada Zambaccian.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii