Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adrian Nastase, pentru jumatate de ora la DNA

Presedintele Camerei Deputatilor Adrian Nastase a fost, marti dimineata, pentru jumatate de ora, la Departamentul National Anticoruptie unde fusese citat, prin apel telefonic, la sfirsitul saptaminii trecute, in legatura cu legalitatea averii sale, au informat surse judiciare.
Nastasea fost prezent la sediul DNA intre 8,30 si 9,00.
Serviciul de presa al Camerei Deputatilor a confirmat, ulterior, prezenta lui Adrian Nastase la DNA, pentru a da relatii in legatura cu verificarile ce se efectueaza asupra terenului din strada Zambaccian;.
Nastase fusese sunat, vinerea trecuta, de catre procurorii anticoruptie, dupa ce acesta solicitase procurorului general al Romaniei verificarea legalitatii mostenirii primite de la o matusa.
Totodata, DNA informa ca a extins cercetarile in dosarul privind modul de dobindire a terenului si a unei parti din casa detinuta de fostul premier in strada Zambaccian, caz redeschis de altfel de procurorii anticoruptie in urma cu patru luni.
Avocatul Gheorghe Diaconescu, reprezentantul lui Adrian Nastase, s-a prezentat, luni dimineata, la Departamentul National Anticoruptie, unde a avut o intrevedere de aproximativ 45 de minute, apoi a parasit institutia, informatia fiind confirmata oficial de DNA.
Adrian Nastase a intrat in atentia procurorilor anticoruptie dupa ce la sfirsitul lunii august 2004, Alianta PNL-PD a sesizat Parchetul National Anticoruptie (devenit intre timp departament) cerindu-i sa cerceteze legatura dintre achizitionarea de catre Adrian Nastase (pe atunci prim-vicepresedinte PDSR si vicepresedinte al Camerei Deputatilor) a unui teren al fostului deputat PDSR Gabriel Bivolaru si sustinerea pe care acesta a primit-o de la Nastase in timp ce era cercetat penal, in 1997.
Potrivit sesizarii - semnata de Mona Musca, membru in CNC al Aliantei - Nastase a cumparat, in 1998, un teren de 700 de metri patrati in strada Zambaccian, la un pret de 11.000 de dolari, "de 25 de ori mai mic decit pretul real, de piata, al terenului". Terenul a ajuns la Nastase dupa ce Bivolaru l-a vindut, in 1996, soacrei sale, Elena Sotec. Dupa doi ani, el a fost cumparat, in timp ce Bivolaru era cercetat penal, de Athena Marianthi Teodoru, care l-a vindut cabinetului de avocatura "Adrian Nastase", se arata in sesizare.
In septembrie 2004, PNA a informat ca dosarul privind modul de achizitionare a unui teren de catre premierul Adrian Nastase a fost inchis, Parchetul sustinind ca tranzactia a fost legala. Intre timp, conducerea PNA si numele institutiei s-au schimbat, iar dosarul Zambaccian a fost redeschis. Actualul sef al DNA, Daniel Morar, este procurorul care a instrumentat dosarul in care Gabriel Bivolaru a fost condamnat pentru prejudicierea BRD. Fostul deputat a fost condamnat pentru un prejudiciu de 60 de milioane de dolari adus BRD.
Totodata, presa centrala a redat pe larg despre averea pe care o matusa i-a lasat-o mostenire fostului prim-ministru Adrian Nastase.
Despre bijuteriile pe care le-a mostenit familia Nastase de la aceeasi ruda, Oficiul National pentru Spalarea Banilor a facut o sesizare, in 1999, la Parchetul instantei supreme, in care se facea referire la anumite suspiciuni cu privire la contul in care au ajuns banii proveniti din vinzarea acestor obiecte, sustin surse judiciare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii