Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adrian Mutu nu a fost sanctionat pentru presupusa simulare din meciul cu Torino

Judecatorul Sportiv pentru Serie A, Gianpaolo Tosel, a decis, marti, sa nu-l sanctioneze pe atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, pentru presupusa simulare din meciul cu AC Torino, scor 2-1, din etapa a XIX-a a campionatului Italiei, informeaza agentia Sports.
Tosel a examinat imaginile televizate, care i-au fost semnalate de procurorul federal Stefano Palazzi, si a decis ca nu exista probe evidente pentru a spune ca internationalul roman a simulat un fault atunci cind a obtinut cea de-a doua lovitura de pedeapsa pentru Fiorentina.
"Mutu a facut o miscare anormala a piciorului si a cazut, iar arbitrul a decis sa fluiere penalti. Simularea este probabila, dar nu exista probe evidente in acest sens", se arata in comunicatul semnat de Judecatorul Sportiv.
Mutu a fost acuzat de oficialii de la AC Torino ca a simulat la cea de-a doua lovitura de pedeapsa. "A doua lovitura de pedeapsa a fost scandaloasa, o rusine. La Mutu astfel de plonjoane nu sint o noutate", a spus Urbano Cairo, presedintele clubului AC Torino. Si antrenorul Walter Novellino considera ca Fiorentina nu ar fi trebuit sa beneficieze de al doilea penalti. "Al doilea penalti la Mutu a fost inventat. Fundasul meu nu l-a atins. Un arbitru nu poate acorda astfel de lovituri depedeapsa pentru ca atunci rezultatul este fals", a declarat Novellino.
Romanul s-a disculpat, spunind ca nu este "un cascador". "Eu nu sint un cascador, nu plonjez in careu, nu am furat nimic, intrebati-l si pe Lanna, el stie ca m-a atins. Mai multe dubii sint la primul penalti, a fost o contra cu fundasul care a atins si mingea. La ambele penaltiuri am fost atins. La primul Lanna mi-a atins piciorul sting, iar la celalalt as fi fost nebun sa ma trintesc avind in vedere ca eram in fata portarului. Jucatorii de la Torino nu au protestat si asta ar trebui sa fie edificator", a explicat Mutu.
Internationalul roman a fost aparat si de Prandelli. "A fost penalti in ambele cazuri. De pe banca primul penalti mi s-a parut ca nu a fost, dar mi s-a spus ca a fost fault clar, la cel de-al doilea, Mutu era singur in fata portii, nu avea sens sa cada, deci din punctul meu de vedere a fost penalti", a punctat Prandelli.
Atacantul Adrian Mutu a marcat un gol din penalti pentru Fiorentina, simbata, in meciul de pe teren propriu cu AC Torino, scor 2-1 (1-0), din etapa a XIX-a a campionatului Italiei. Mutu, care a fost integralist, a inscris in minutul 76, dintr-un penalti acordat de arbitru dupa un fault in careu al lui Lanna (AC Torino) asupra romanului. Adrian Mutu a fost faultat in careu si in minutul 45a2, de Di Loreto, centralul Tagliavento acordind si atunci penalti, transformat de Christian Vieri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii