Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adrian Frincu a cistigat si cea de-a doua editie a Cupei nevazatorilor la sah

Simbata, dimineata, la sediul Filialei Braila a Asociatiei Nevazatorilor, s-a derulat o gala de sah, intre cei mai valorosi patru sportivi ai oraselor Braila si Galati. Sahistii care au participat la turneul brailean au reusit sa acceada in aceasta faza dupa mai multe turnee preliminare ce au avut loc in cele doua orase.
Jucatorii au fost impartiti in doua grupe si s-a jucat sistem turneu, cistigatorii grupelor disputindu-si intiietatea in finala mare.
Pentru locul intii s-au luptat doi sahisti braileni, Adrian Frincu si Viorel Nistor. Dupa o partida spectaculoasa, victoria i-a revenit lui Adrian Frincu, cel care este si presedintele Filialei Braila a Asociatiei Nevazatorilor.
Pentru pozitia a treia pe podium si-au disputat intietatea galateanul Aurelian Ghelase, care acumulase 2,5 puncte in grupa, si braileanul Adelin Popa, cu doua puncte acumulate. Lupta dintre cei doi s-a incheiat nedecis, remiza ajutindu-l pe galatean sa obtina locul al treilea.
Cistigatorul din acest an, Adrian Frincu, este un sportiv care a obtinut rezultate notabile pina acum in cariera sa. Incepind din 1985, el a participat la noua finale consecutive ale Campionatului National al Nevazatorilor.
Adrian Frincu, cel care, in urma cu doi ani, a obtinut o performanta exceptionala, patru puncte din tot atitea partide disputate, in cadrul Festivalului Sahului Brailean, competitie in care a fost singurul concurent nevazator, a declarat la finalul concursului: "Ne-a revenit deosebita placere de a organiza cea de-a doua editie a Cupei nevazatorilor braileni la sah. Daca la editia inaugurala i-am avut ca parteneri pe cei de la Subfiliala surzilor din Braila, astazi i-am avut invitati pe cei mai buni sahisti nevazatori din Galati. A fost o intilnire amicala doar din perspectiva bucuriei de a ne reintilni, iar prin modul in care s-a desfasurat concursul, consider ca am facut o buna propaganda sahului. Ma bucur ca am cistigat si atit eu, cit si colegii mei dorim sa includem aceasta competitie in paleta larga a manifestarilor dedicate Zilei persoanelor cu handicap".
Toti participantii la concurs au primit premii in bani, cele mai mari revenind ocupantilor podiumului, sponsorul competitiei fiind deputatul PSD, Mihai Tudose.
Turneul a fost arbitrat de Ionel Balcan si Mircea Camburi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii