Skip to main content

Adrian Dediu a pierdut concursul pentru sefia DAGL Braila

Directia de Administrare si Gospodarire Locala va fi condusa in continuare de un director interimar. Asta deoarece nici unul dintre cei trei candidati care s-au batut pentru sefia directiei nu a luat un punctaj suficient de mare ca sa cistige concursul pentru functia de director. Desi a fost singurul care a reusit sa treaca de proba scrisa, Adrian Dediu, actualul director interimar, a picat cu o zecime examenul. Astfel, cu toate ca ar fi trebuit sa ia minim 7 la proba orala, acesta a primit din partea comisiei de examinare fix 6,90. Asa cum ne-a explicat presedintele comisiei de examinare, viceprimarul Lucian Tilea, oficialii au urmarit modul in care proiectul de management prezentat de candidat prezinta o rezolvare a problemei gospodaririi locale: "Concursul a durat foarte mult. Lucrarile candidatilor le-am studiat timp de 3 ore si fiecare membru din comisie a formulat intrebari pe baza celor scrise de candidati. Traian Popa si Tache Ene au picat de la proba scrisa. La oral a intrat numai Dediu. Interviul a durat o ora si 30 de minute, cu intrebari punctuale din lucrare. Comisia a dorit sa vada care e fundamental calea pe care si-o doreste candidatul sa o urmeze in conducerea pe viitor a DAGL". Tilea a mai adaugat ca municipalitatea isi doreste ca in cel mai scurt timp sa fie rezolvate problemele legate de intrarea in legalitate a activitatii de salubrizare, de eficientizare a colectarii tarifului de salubrizare, dar si micsorarea acestuia, cele privind ecarisajul, dar si cele legate de mobilierul stradal si de parcari. "Pe noi nu ne-a interesat altceva decit cunoasterea exacta a temeiurilor legale si punere in opera, conform legii, a acestor activitati. Pe noi ne-a interesat un proiect de management si viziunea unui manager pentru una dintre problemele cele mai complicate din municipiu. Daca acum nu s-au intrunit conditiile, peste 20 de zile, la o alta pregatire si la un nivel de intelegere poate lucrurile vor sta altfel. As vrea sa multumesc celor care au format comisia, care au fost interesati sa isi exprime punctul de vedere si sa afle cit mai multe despre candidati si despre cum au inteles ei tema proiectelor. O aminare de 20 de zile nu poate fi decit benefica pentru conducerea DAGL, in aceasta circumstanta", a mai completat viceprimarul. La rindul sau, Adrian Dediu, ne-a declarat ca nu este deloc multumit de rezultatul obtinut si ca nu crede ca acesta reflecta valoarea prestatiei sale din cadrul examenului: "Am fost anuntat ca am fost respins, trebuia sa iau minim 7 si la oral, dar am luat 6.90. Din nefericire nu pot sa fac contestatie, deoarece contestatie se face numai la proba scrisa. Eu cred ca trebuia sa iau mai mult, nu mi se pare corect ce s-a intimplat. Dar trebuie sa string si eu toate datele problemei sa vad ce s-a intimplat de fapt. Cred ca, in conditiile acestea, nici macar nu voi mai candida pentru aceasta functie", a precizat acesta.
Vicele Tilea a mai adaugat ca, pina la ocuparea postului prin concurs, directia va fi condusa de actualul interimar, Adrian Dediu.
Amintim ca Adrian Dediu s-a luptat pentru postul de director al DAGL, cu fostul director al Spitalului de Psihiatrie "Sf. Pantelimon" - Traian Popa si cu un fost MApN - ist - Tache Ene. Din comisia de examinare au facut parte viceprimarul Lucian Tilea, secretarul Primariei, Iorga Stoian, directorul Directiei de Control, Elena Prundea, Romeo Toia, adjunctul arhitectului sef al municipiului si consilierul municipal ales de consiliu, Alexandru Coada (PSD).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu