Mergi la conţinutul principal

Adolescentii aflati in plasament familial invata cum sa se fereasca de droguri

Ieri, la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a avut loc lansarea proiectului de prevenire a consumului de alcool, tutun si droguri "Sensul Schimbarii". Cu aceasta ocazie, mai multi copii aflati in plasament familial s-au intilnit cu reprezentantii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, care le-a vorbit despre consecintele consumului de astfel de substante nocive. Proiectul a fost implementat in parteneriat cu DGASPC si in colaborare cu Directia Judeteana pentru Tineret, scopul fiind de a preveni consumul de alcool, tutun si droguri in rindul copiilor aflati in dificultate, pentru care s-a instituit o masura de protectie. Proiectul va fi finantat de Directia Judeteana pentru Tineret si prevede organizarea mai multor intilniri intre copii si specialistii antidrog, care se vor desfasura sub forma unor mese rotunde si care includ dezbateri tematice, prezentarea unor materiale de specialitate si a unor filme documentare.
In cadrul intilnirii de ieri, ce a avut loc la sediul DGASPC, coordonatorul proiectului "Sensul Schimbarii", Olga Condrat, a precizat ca cei mai vulnerabili in fata unui fenomen nou, cum ar fi cel al drogurilor, sint copiii si tinerii. "Cu totii ne temem de ceea ce va deveni un copil miine, dar uitam ca el este cineva astazi. Trebuie sa fim informati, sa adoptam un comportament preventiv, sa recunoastem o persoana care consuma droguri. Sint substante ucigatoare care afecteaza buna functionare a creierului. Insasi adolescenta, prin particularitatile specifice virstei, constituie un factor de risc crescut in fata unor comportamente indezirabile, inclusiv a consumului de droguri. Este perioada in care se formeaza imaginea de sine, cind apar sentimente de insecuritate, indoiala sau chiar revolta. Din cauza schimbarilor majore care au loc la aceasta virsta, presiunea grupului si subcultura adolescentina fiind de necontestat", a precizat Olga Condrat, din cadrul Centrului Antidrog.
La rindul lor, copiii aflati la dezbatere au spus ca au ceva de invatat in urma derularii acestui proiect si au recunoscut faptul ca, in ziua de astazi, foarte multi tineri fumeaza si consuma alcool, drogurile fiind consumate in special de tinerii care au bani dar si de cei vulnerabili.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu