Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adolescenta judecata pentru incendierea a trei imobile

Pompierii, Politia si Parchetul de pe linga Tribunalul Braila au reusit, zilele acestea, sa-l identifice si sa-l traga la raspundere pe cel care a provocat dezastrul din luna ianuarie 2006, cind trei imobile situate in Centrul Vechi al orasului au fost serios afectate de un incendiu devastator. Potrivit procurorului Gheorghe Constantinoiu, de la Sectia Urmarire Penala a Parchetului Judetean, vinovata de distrugerile de pe strada Neagra este minora Raluca Alina V., in virsta de 16 ani, eleva la Grupul Scolar "C-tin Brancoveanu". Initial, s-a crezut ca incendiul a fost provocat de un boschetar, care se aciuase in zona, insa altul era adevarul. Caracterizata de anchetatori drept "un copil problema", Raluca a dat foc pur si simplu casei parintesti - in conditiile in care la adresa respectiva nu locuia nimeni -, dupa o cearta crunta cu mama sa, Alexandrina V. Din pacate, focul s-a extins la inca doua imobile de pe strada Neagra, pagubele provocate fiind de aproape 100 de milioane de lei.
Detasamentul de Pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila a intervenit, initial, la imobilul de pe strada Neagra nr. 18, proprietatea bunicii Ralucai (partea vatamata Florica T.). Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Constantinoiu, in jurul orei 17.45, pompierii braileni au sesizat Politia, banuind ca la mijloc s-ar afla o mina criminala. Ei s-au luptat cu flacarile in conditii dificile, pe timp de noapte, incendiul afectind alte doua imobile, proprietatea lui Nicos H. si a lui Stelian M. I. In zona a fost sistata alimentarea cu energie electrica, astfel ca cercetarile au fost efectuate a doua zi, dis-de-dimineata.
Casa de pe strada Neagra 18 era nelocuita, insa Alexandrina V. si fiica ei, Raluca, mai treceau pe acolo, ca sa hraneasca, periodic, ciinele de paza si sa vada daca totul este in ordine. In ziua de 9 ianuarie 2006, minora a intirziat la scoala, pentru ca s-a certat cu mama ei. Suparata foc, ea s-a dus la imobilul respectiv si a ravasit lucrurile din camere, inclusiv cartile din biblioteca. Oamenii legii precizeaza ca parintii fetei sint divortati (tatal este plecat in Spania), inculpata creindu-si "o imagine de copil-problema", avind tendinta de a fi "mereu razvratita".
Potrivit acuzarii, a doua zi, pe 10 ianuarie 2006, in jurul orei 16.30, eleva a coborit in beciul locuintei de pe strada Neagra si a luat un bidon cu motorina, dupa care a imprastiat combustibilul prin dormitor, sufragerie si bucatarie si i-a dat foc. Initial, ea nu a recunoscut savirsirea faptei, pentru ca mai apoi, marcata de ceea ce s-a intimplat, sa povesteasca anchetatorilor cum a provocat distrugerile. Cea mai mare paguba (de peste 60 de milioane de lei) a fost inregistrata in casa de la numarul 18, apartinind Alexandrinei V., mai precis bunicii "piromanei" de doar 16 ani. In prezent, cazul se afla in atentia magistratilor de la Tribunalul Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii