Mergi la conţinutul principal

Administrația Dragomir. Străzi din Centrul Vechi, schimbate „din temelii”

* mari porțiuni din Vadul Schelei, Strada Mare, Strada Mercur și Calea Galați au fost curățate de buruieni și supuse unor ample lucrări de modernizare * este vorba de Proiectul Regenerare Zone Urbane Degradate - Sector I, în valoare de 3,7 milioane de euro, implementat de Primăria Municipiului Brăila * în prezent, sunt în curs de finalizare lucrări de peisagistică - amenajarea spațiului verde cu gazon, flori, arbori și arbuști - și dotare cu instalații electrice și de irigat * de asemenea, vor fi instalate bănci și foișoare * mii de metri pătrați din străzile sus-menționate vor fi reabilitate cu piatră naturală, pentru că se află în Centrul Istoric al Brăilei

 

Demarate în toamna anului trecut, lucrările de reabilitare a zeci de mii de metri pătrați situați în zona Centrului Istoric al Municipiului Brăila sunt în grafic. Este vorba de suprafața totală de 36.389 mp prinsă într-un proiect pe fonduri europene în valoare totală de 3,7 milioane euro, intitulat "Regenerare Zone Urbane Degradate - Sector I", finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 - "Sprijinirea dezvoltării urbane durabile", Prioritatea de investiții 4.2 - "Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului". În cadrul proiectului, mai multe terenuri acoperite de gunoaie și buruieni sunt transformate în spații verzi: terenul de 1.326 mp de pe Calea Galați nr. 2 (lângă Muzeul Brăilei "Carol I"); terenul de 2.686 mp de pe Strada Mare nr. 38B; terenul de 7.397 mp din Strada Mare nr. 38A și terenul de 3.276 mp de pe Strada Mercur nr. 28A, lot 2. 

Potrivit beneficiarului proiectului, asupra terenurilor menționate se va interveni cu lucrări de peisagistică - amenajarea spațiului verde cu plante decorative (gazon, flori, arbori și arbuști) și amenajarea aleilor pietonale; realizarea instalațiilor electrice de iluminat exterior și supraveghere video; realizarea instalațiilor de irigații și dotarea spațiilor de relaxare cu mobilier urban - bănci, coșuri de gunoi și foișoare.

În cadrul proiectului, vor fi reabilitate cu piatră naturală Strada Vadul Schelei (pe o suprafață de 9.345 mp), Strada Mare (pe o suprafață de 8.890 mp), Strada Mercur, tronson 1 (pe o suprafață de 2.910 mp) și Strada Mercur, tronson 2, pe o suprafață de 550 mp. Potrivit Primăriei Municipiului Brăila, asupra strazilor menționate se va interveni cu lucrări de desfacere a pavajului de piatră naturală existent (cu recuperarea pavelelor), realizarea suprafeței carosabile cu îmbrăcăminte cu pavaj recuperat și pavaj din piatră naturală, realizarea de trotuare cu îmbrăcăminte cu pavaj din piatră naturală, amenajarea spațiilor verzi aferente trotuarelor, evacuarea apelor pluviale în rețeaua de canalizare și realizarea elementelor de semnalizare rutieră.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro