Mergi la conţinutul principal

Administrația Dragomir. Peste câteva zile, începe mult așteptata asfaltare de pe Șos. Râmnicu Sărat

* carosabilul a fost decopertat, din dreptul fostului TUG până la intersecția cu Str. Transilvaniei, de aproape trei săptămâni, însă turnarea noului strat de asfalt a întârziat, spre disperarea șoferilor care circulă zilnic pe această rută * explicația Primăriei: înainte de asfaltare, s-au verificat conductele subterane de apă, pentru a fi depistate eventualele scurgeri care ar fi putut provoca tasări pe viitor * o astfel de avarie a fost depistată în dreptul supermarket-ului Carrefour, fostul Billa, iar acum se lucrează pentru remedierea problemei * potrivit primarului Dragomir, asfaltarea va începe vineri, 23 septembrie, sau cel târziu luni, 26 septembrie

 

Au trecut aproape trei săptămâni de când echipele de lucru ale firmei ”Micatis” SRL au rașchetat carosabilul de pe Șos. Râmnicu Sărat, pe tronsonul cuprins între fostul TUG și strada Transilvaniei, iar turnarea noului strat de asfalt încă se lasă așteptată. Asta spre disperarea șoferilor care parcurg zilnic această rută și care se plâng că ”își rup mașinile” prin denivelările și gropile cu muchii ascuțite de pe carosabilul decopertat. După cum se știe, ”Micatis” SRL a început în primăvara acestui an operațiunile de reabilitare a Șoselei Râmnicu Sărat, de la intersecția cu Șoseaua de Centură până la intersecția cu strada Transilvaniei. Până la ora actuală, au fost reasfaltate trotuarele, au fost reconfigurate spațiile verzi și s-au turnat două straturi de asfalt pe carosabil, pe porțiunea dintre Șos. de Centură și zona TUG. De la TUG până la Transilvaniei, însă, s-a rașchetat vechiul strat de asfalt, la începutul acestei luni, apoi muncitorii și utilajele au dispărut din peisaj. De ce s-a întâmplat așa? Conducerea Primăriei ne-a explicat că, înainte de a se turna noul covor asfaltic, a trebuit să se facă o verificare a conductelor subterane de apă și canalizare, pentru a se identifica eventualele scurgeri care ar putea provoca tasări după finalizarea lucrărilor de la suprafață. ”La intersecția Șoselei Râmnicu Sărat cu strada Comuna din Paris, de exemplu, era o tasare în carosabil și a trebuit să verificăm dacă nu există pierderi de apă din conductele CUP Dunărea. Nu au fost descoperite astfel de scurgeri, deci tasarea respectivă a fost provocată, cel mai probabil, de traficul greu din această intersecție. A fost, găsită, însă, o avarie în dreptul supermarket-ului Carrefour, fostul Billa, iar în prezent echipele de intervenție ale CUP Dunărea repară conductele subterane, pentru a rezolva această problemă. A fost important să punem la punct infrastructura subterană înainte de a turna noul strat de asfalt, de aceea s-a amânat puțin turnarea noului covor asfaltic, de la TUG până la intersecția cu strada Transilvaniei. Între timp, au fost stabilite și cotele noului covor asfaltic, iar lucrările de asfaltare vor începe vineri, 23 septembrie, sau cel târziu luni, 26 septembrie. Se toarnă primul strat, se ridică la cotă gurile de canalizare, se vor finaliza și toate căile de acces în gospodării și societăți comerciale, apoi se va turna și cel de-al doilea strat de asfalt. Sperăm ca operațiunea să se finalizeze cam la jumătatea lunii octombrie”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

 

După Șos. Râmnicu Sărat, firma “Micatis” promite să finalizeze și trotuarele de pe Calea Galați și din cartierele Viziru și Călărași IV

Deși, în primăvară, Primăria anunța că intenționează ca lucrările de reabilitare să continue anul acesta și pe Str. 1 Decembrie 1918, de la intersecția cu bulevardul Dorobanților până la intersecția cu bulevardul Cuza, nu se va mai întâmpla acest lucru. Primarul ne-a declarat, ieri, că strada 1 Decembrie 1918 va fi reabilitată anul viitor, cu același set de operațiuni ca și pe Șos. Rămnicu Sărat: trotuare, spații verzi, carosabil. În toamna aceasta, după ce va termina pe Șos. Râmnicu Sărat, firma ”Micatis” se va axa pe finalizarea lucrărilor restante la trotuarele de pe Calea Galați, din cartierul Vidin, dar și din cartierele Viziru și Călărași IV. Asfaltarea trotuarelor respective a început, în unele cazuri, încă de anul trecut, însă la un moment dat lucrările s-au întrerupt pentru ca firma ”Micatis” să se poată concentra pe șantiere mai ample, cum este cel de pe Șos. Râmnicu Sărat. De altfel, în afară de această arteră rutieră importantă din muncipiu, ”Micatis” a mai asfaltat deja, de la începutul anului în curs, străzile Unirii, Plevnei și Rahova, din zona centrală a orașului. S-au făcut asfaltări și pe strada Primăverii, între intersecția cu Str. Ștefan cel Mare și Str. Roșiori. De asemenea, s-au turnat covoare asfaltice pe mai multe străzi din cartierul Radu Negru. Este vorba despre străzile Mircea Vodă și Nicolae Iorga, pe poțiunile cuprinse între intersecțiile cu Str. Chișinău și Str. Milcov. Tot în Radu Negru s-au asfaltat străzile Bărăganului și Abrud, dar și anumite tronsoane ale străzilor Călugăreni și Praporgescu. S-a mai turnat covor asfaltic și pe porțiuni din Aleea Farmaciei, Str. Nouă, Str. Negoiului sau Aleea Calatis, din cartierul Radu Negru. Pe toate aceste străzi a lucrat firma ”Micatis” SRL care, după cum se știe, a încheiat un contract multianual cu Primăria Brăila, pentru întreținerea străzilor din municipiu. Contractul a intrat în vigoare în 2020 și va expira la sfârșitul anului 2023. Pentru toată această perioadă, suma alocată de Primărie se ridică la 66,7 milioane de lei, fără TVA, defalcată pentru fiecare an. Pentru anul în curs, valoarea lucrărilor executate de Micatis a fost stabilită la 14 milioane de lei. În această sumă intră toate lucrările enumerate mai sus, dar și alte lucrări care încă sunt în execuție până în luna decembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro