Mergi la conţinutul principal

Administrația Dragomir. Nevaccinații pot plăti impozitele în aer liber, la cabina Poliției Locale din Piața Traian

* măsura a fost luată de Primărie după ce s-au primit numeroase solicitări de la persoane care vor să își achite în format fizic taxele locale, chiar dacă nu au certificat verde * e vorba, în special de persoane în vârstă, care nu știu cum să procedeze pentru a plăti online, pe ghiseul.ro

 

Deoarece la sediile cu activitate în interior unde există ghișee pentru plata impozitelor și taxelor locale nu sunt admise în această perioadă persoanele care nu prezintă certificatul verde Covid, Primăria Brăila a căutat o soluție la această problemă. Astfel, mai nou,  persoanele nevaccinate și netestate pentru infecția cu virusul SARS- CoV- 2 pot plati taxele și impozitele locale la locația din Piața Traian - Cabina Poliției Locale. Reprezentanții Primăriei spun că au primit numeroase solicitări de la persoane nevaccinate și netestate care voiau să își achite în format fizic impozitele în prima parte a anului, chiar dacă nu au certificat verde. După cum se știe, cei care își achită dările până pe data de 31 martie, beneficiază de o reducere de 10%. Există și posibilitatea ca plățile să se facă online, pe ghiseul.ro, însă nu toată lumea are posibilitățile tehnice sau cunoștințele necesare pentru a apela la această modalitate. De altfel, cele mai multe solicitări pentru deschiderea unui ghișeu special pentru nevaccinați au venit din partea unor persoane în vârstă, pensionari care au spus că ei nu știu cum să facă plăți online și nici nu are cine să-i ajute. Acest lucru se vedea, ieri, la fața locului, coada din fața gheretei din Piața Traian fiind formată, în marea majoritate, din brăileni trecuți de vârsta de pensionare.

Dincolo de reticența vârstnicilor, există, totuși, o adresabilitate din ce în ce mai mare față de plățile online. Astfel, față de anul trecut când, până pe data de 11 ianuarie, fuseseră efectuate 663 de plăți pe ghiseul.ro, anul acesta, până pe 11 ianuarie, au fost făcute 1.066 plăți în format electronic.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro