Mergi la conţinutul principal

Administrația Chiriac. Există suficiente soluții pentru reabilitarea Palatului Administrativ cu fonduri externe

* după ce liberalii brăileni au trimis un comunicat de presă în care au acuzat că proiectul pentru reabilitarea Palatului Administrativ va ajunge să fie plătit din bugetul CJ Brăila, în loc de a beneficia de fonduri europene, subiectul a fost dezbătut și în ședința ordinară a instituției, ce a avut loc la finele lunii trecute * președintele Consiliului, PSD-istul Francisk Iulian Chiriac, a precizat că a purtat o serie de discuții la nivelul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Est și că a primit asigurări privind faptul că proiectul poate primi finanțare pe altă axă, în cazul în care nu se încheie până la finele lui 2023, așa cum a fost prevăzut inițial

 

 


 

Președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac (liderul PSD Brăila), este optimist în privința proiectului privind reabilitarea Casei Albe. Acesta a afirmat, recent, că există planuri de rezervă pentru obținerea de finanțare externă, în cazul în care proiectul legat de reabilitarea Palatului Administrativ nu va fi gata până la finele lui 2023, condiție impusă pentru a beneficia de fonduri europene în schema deja demarată. Cel care a atras atenția că proiectul privind reabilitarea clădirii administrative încă nu a demarat, a fost liderul PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, care printr-un comunicat de presă, s-a arătat extrem de sceptic privind faptul că investiția va mai putea fi finalizată până la finele anului pentru a beneficia de fonduri europene pe axa privind eficientizarea energetică a imobilului. Însă în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CJ Brăila, ce a avut loc la finele lunii martie, consilierul județean liberal Alexandru Bucălău a preluat ștafeta și a solicitat lămuriri suplimentare. La rubrica ”Alte probleme”, PNL-istul a dorit să fie informat cu privire la contractul pentru renovarea Palatului Administrativ și dacă acesta va mai putea fi dus la îndeplinire la termen sau dacă se va recurge la măsura rezilierii.

Președintele CJ Brăila a explicat că până la finele lunii aprilie ar trebui să înceapă lucrările în clădire. Cât despre faptul că reabilitarea riscă să nu se termine până la finalul anului, iar finanțarea pe fonduri UE să se piardă, așa cum au semnalat PNL-iștii, șeful PSD Brăila a adăugat că a discutat la nivelul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud – Est și a fost asigurat că se va încerca depunerea restului de executat pe o altă axă de finanțare, dacă va fi cazul și se va ajunge la o asemenea situație. În orice caz, Chiriac a dorit să sublinieze că nu se va pune problema ca Palatul Adminstrativ să fie reabilitat cu bani de la bugetul județului, așa cum au insinuat PNL-iștii.

Referitor la Palatul Administrativ. Zilele următoare va fi depus proiectul, pentru că a fost o discuție mai amplă referitor la partea de proiectant, constructor și noi. Cu referire la ceea ce ne dorim și ne propunem să facem cu această clădire. Proiectul va fi recepționat de către echipa de proiect. După care, eu sper ca până la finalul lunii aprilie să înceapă efectiv lucrarea. Dacă nu se va termina efectiv proiectul până la sfârșitul anului avem destule soluții. Am vorbit și cu cei de la Agenția de Dezvoltare Regională, la suma rămasă de executat să avem o altă axă de finanțare. Să relocăm suma și să facem exact cum ne-am propus, pe bani europeni. Deci lucrurile sunt într-o normalitate. Nu avem de ce să ne speriem că vom face din banii Consiliului Județean, așa cum am citit în anumite declarații sau comunicate”, a declarat Chiriac în timpul ședinței.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro