Mergi la conţinutul principal

Administrația Chiriac. Drum județean modernizat cu bani europeni

* investiția de 9 milioane de euro vizează un tronson de 17,6 kilometri din DJ 255A, pe porțiunea Silistraru - Unirea - Gropeni * lucrarea va fi executată de Eurobuilding Brăila și are termen de finalizare luna decembrie 2023 * CJ Brăila promite că, până în 2024, nu vom mai avea drumuri județene pietruite pe raza județului Brăila

 

Consiliul Județean Brăila a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a unui tronson de 17,6 kilometri din drumul județean 255A. Este vorba, practic, de refacerea fundației și turnarea de covor asfaltic pe șoseaua de legătură dintre localitățile Silistraru - Unirea - Gropeni, care la ora actuală este un drum pietruit plin de gropi și făgașe, care nu a mai fost reparat de ani de zile. Lucrarea era de ”maximă necesitate”, după cum a transmis, ieri, președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac, prin intermediul unui comunicat de presă. Investiția se face pe fonduri europene în valoare totală de 9 milioane de euro, contribuția CJ Brăila la această sumă fiind de doar 2%. Termenul de finalizare prevăzut în contract este luna decembrie 2023, însă constructorul care a câștigat licitația - firma brăileană Eurobuilding SRL - a dat asigurări că va termina lucrările în avans.

DJ 255A reprezintă o rută de legătură între Dunăre și Siret, fiind considerat un drum strategic despre care se spune că a fost conceput și realizat de armata germană în cel de-al Doilea Război Mondial. Drumul este format din mai multe tronsoane, iar la ora actuală doar două dintre acestea sunt modernizate, beneficiind de covor asfaltic. Vorbim despre o porțiune de circa 5 kilometri de la capătul dinspre Siret, mai exact de la satul Cotu Lung până la intersecția cu DN 23. Asfaltat este și segmentul, de o lungime similară, dintre localitățile Traian și Scorțaru Vechi. Alte două tronsoane, care au o lungime considerabil mai mare, sunt doar pietruite, aflându-se într-o stare destul de precară. Cel de la Silistraru până la Gropeni, cu trecere prin Unirea, intră acum în lucru, pe fonduri europene. Celălalt, pe ruta Muchea - Romanu - Scorțaru Vechi, este deocamdată în așteptare, urmând să intre în lucru după ce se va aproba finanțarea solicitată de Consiliul Județean, prin programul Anghel Saligny.

Tot prin programul ”Anghel Saligny”, cu fonduri de la Guvern, urmează să fie modernizate porțiuni din DJ 202D și DJ 202A, din zona Scorțaru Nou, precum și un drum din Insula Mare, care face legătura între DJ 212A și localitatea Frecăței. De asemenea, un alt drum pietruit care are nevoie urgentă de modernizare este DJ 203R Ulmu - Cireșu - Batogu - Lișcoteanca - Dropia, pe care CJ intenționează să-l bage în lucru cu fonduri europene accesate în Exercițiul Financiar 2021 - 2027.  ”Ne dorim că până în 2024 toate aceste drumuri să intre în lucru, astfel încât să atingem modernizarea în proporție de 100% a drumurilor județene. În 2016, județul Brăila avea foarte multe tronsoane de drum care erau impracticabile, iar astăzi, în 2022, mai avem doar patru. Ne-am propus că în fiecare an să fie turnat covor asfaltic pe cel puțin 50 de kilometri de drumuri județene. Consiliul Județean Brăila are în administrare 605 km de drum județean”, a precizat președintele CJ, Francisk Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro