Mergi la conţinutul principal

Administrația Chiriac. Anul acesta se reabilitează peste 35 km de drumuri județene

* mai puțin decât își propusese inițial, a subliniat președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, dând vina pe alocările de fonduri insuficiente venite de la Centru * chiar și așa, acesta s-a arătat mulțumit de faptul că deja se lucrează pe multe sectoare de drum din județul nostru

 

Președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, a anunțat, recent, că se lucrează intens la sistematizarea a peste 35 de km de drumuri județene. Chiriac a postat un mesaj în acest sens pe rețelele de socializare, alături de o serie de imagini cu lucrări aflate în desfășurare sau cu drumuri pe care s-a turnat covor asfaltic și care arată foarte bine.

”Continuăm modernizarea infrastructurii rutiere. Avem 605 km de drum județean din care am reușit modernizarea a 300 de km. Anul acesta intrăm în reabilitarea și sistematizarea a peste 35 de km de drum, infrastructura fiind prioritară pentru dezvoltarea și atragerea de investitori”, a declarat Chiriac pe Facebook.

Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” pentru a vedea cu exactitate care sunt segmentele de drumuri la care se lucrează în prezent la nivelul județului, Chiriac a profitat de ocazie pentru a atrage atenția că planurile sale inițiale vizau turnare de covor asfaltic pe 50 de km în acest an, însă acest lucru deocamdată nu este posibil din pricina banilor prea puțini alocați de la nivel guvernamental.

”Banii sunt insuficienți pentru ceea ce ne-am propus noi anul acesta. Am primit 5 milioane lei de la Guvern. Am mai făcut noi anumite economii și le-am dus la 8 milioane lei. Noi speram să reabilităm 50 km drum de județean, iar cu acești bani nu putem efectua decât 35 de km. Oricum, infrastructura rămâne o prioritate, ca și Sănătatea. Dar după cum bine-vedeți ne implicăm și pe celelalte domenii: sport, cultură și atragerea de fonduri europene, dacă se va da drumul la ghidurile de finanțare. Sperăm că la următoarea rectificare să mai primim bani. Dacă se va întâmpla acest lucru, efectiv pe partea de drumuri județene, îi vom distribui spre acest sector. Încercăm să facem cât mai mulți km de drum județean reabilitați și în anul 2021”, a declarat Chiriac.

 

La ce drumuri se lucrează în 2021

Francisk Chiriac ne-a pus la dispoziție lista completă cu sectoarele de drum la care se lucrează, cuprinse în cei 35 km la care a făcut referire în postarea de pe rețelele de socializare. Acesta a explicat că județul a fost împărțit în două loturi: Nord și Sud. De asemenea, a precizat că se intervine în special pe tronsoanele afectate, de pe raza mai multor comune. Potrivit listei transmise de CJ Brăila, lotul Brăila Nord unde se toarnă covor asfaltic este compus din șapte sectoare de drumuri județene: DJ203S - DN2B - Făurei; DJ221 - Râmnicelu - Gemenele; DJ221 - Găvani - Romanu; DJ203 - Făurei - Jirlău; DJ203 - DJ203J - Jirlău; DJ202B - Sihleanu - Scorțaru Nou; DJ203J - Jirlău - limita Județului Buzău. În total, 16,13 km, o parte resturi de executat din lucrări începute anul trecut.

Lotul 2 Brăila Sud este, de asemenea, compus din șapte sectoare de drumuri județene: DJ211C - Tătaru - Colțea; DJ203 - Zăvoaia - Însurăței; DJ 211B - Victoria - Bărăganu; DJ212 - Tufești - DJ212C; DJ212 - DN21 - Chiscani; DJ203 - Zăvoaia - Lișcoteanca (împărțit în două segmente de drum); Cazarma Ianca. În total 20,40 km de executat. Singura lucrare rămasă din urmă este cea legată de Cazarma Ianca, după cum ne-au comunicat reprezentanții CJ Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro