Mergi la conţinutul principal

Administrația Chiriac. Șapte proiecte deja semnate pe Programul «Anghel Saligny»

* anunțul a fost făcut, luni, de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac (șeful PSD Brăila), cu precizarea că două proiecte sunt derulate chiar de instituția pe care o conduce * este vorba despre reabilitarea Drumului Județean 202D în valoare de 25 milioane lei, precum și a unui sector din DJ255A, de 41 milioane lei * pe lângă acestea, alte cinci proiecte din județ în valoare totală de 24 milioane lei au fost deja aprobate și încă șapte, dintre care două ale Municipalității, se află în evaluare și își așteaptă rândul, a mai susținut Chiriac

 

 

 

 

Județul Brăila s-a înscris cu mai multe proiecte în Programul Național ”Anghel Saligny” și deja încep să se vadă rezultatele. Președintele Consiliului Județean Brăila (șeful PSD Brăila), Francisk Iulian Chiriac, a anunțat luni, 20 martie, că deja s-au semnat contractele pentru șapte dintre acestea. Iar potrivit sursei citate, două proiecte, cu o valoare totală de 66 de milioane lei, sunt inițiative ale instituției pe care o conduce. Pe lângă acestea mai sunt alte cinci proiecte propuse de primarii câtorva comune din județ, care de asemenea au fost aprobate, acestea ridicându-se la o valoare totală de 24 milioane lei

Ne-am concentrat foarte mult pe proiectele prin Programul Național «Anghel Saligny» și am așteptat cu nerăbdare aprobarea investițiilor. Județul Brăila are deja șapte proiecte semnate. Județul Brăila prin Consiliul Județean: Reabilitare drum județean 202D – 25 milioane lei și Reabilitare drum județean DJ 255A – între km 30 și km 44 – 41 milioane lei. Comuna Galbenu – Reabilitare străzi în comuna Galbenu – 4 milioane lei; Comuna Gemenele – Modernizare drumuri locale în satul Gemenele și Găvani – 7,5 milioane lei; Comuna Scorțaru Nou – Modernizare drumuri de interes local în comună – 8 milioane lei; Comuna Surdila Greci – Reabilitare drum comunal DC1 – 1,5 milioane lei, Comuna Vișani – Reabilitare pod localitatea Vișani – 3 milioane lei. Întotdeauna am profitat de ocazii atunci când am putut obține finanțări pentru proiectele noastre, fie că vorbim de fonduri europene sau de bugetul național”, a declarat Chiriac.

Liderul PSD a ținut să mai precizeze că în momentul de față alte șapte proiecte ale Unităților Administrativ Teritoriale din Județul Brăila se află în evaluare. Chiriac a afirmat că în cel mai scurt timp urmează semnarea contractelor și în aceste cazuri. Așa cum am anunțat și cu alte ocazii, două dintre proiectele aflate în acest stadiu aparțin Primăriei Municipiului Brăila.

Municipiul Brăila prin Primăria Brăila – Modernizare străzi cartier Comorofca – 12 milioane lei, Modernizare străzi cartier Nedelcu Chercea – etapa a II-a – 30 milioane lei. Comuna Bărăganul – Modernizare străzi locale în comună – 12 milioane lei; Comuna Victoria – înființare rețea canalizare menajeră – 30 milioane lei, Orașul Însurăței – înființare rețea alimentare cu apă în cartierul Dropia – 649.000 lei; Comuna Movila Miresii – Modernizare străzi în localitate – 6 milioane lei; Comuna Bordei Verde – Modernizare drumuri de interes local în comună – 12 milioane lei. Județul Brăila are numeroase alte proiecte în vizor, parte dintre acestea necesitând și fonduri de la CNI (n.r. – Compania Națională de Investiții)”, a conchis Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro