Mergi la conţinutul principal

Administraţia Chiriac şi sportul. Finanţator de milioane

* consilierii judeţeni au aprobat şase proiecte privind finanţarea a tot atâtea programe sportive depuse de cluburile private: Asociaţia “Fotbal Club 2019 Dacia Unirea Brăila”, “Viitorul Ianca”, “Cuza Pirates”, “Sport Plus”, First Kart – Primul Kart, Clubul de Arte Marţiale “Tsunamy” * suma totală a programelor sportive este de 1.318.058,94 lei, din care CJ a aprobat alocarea a 1.270.177,80 lei

 

 

 

Veste bună pentru şase cluburi sportive din judeţul Brăila! Consiliul Judeţean continuă să sprijine sportul brăilean, iar de la an la an tot mai multe cluburi din urbea noastră reuşesc să obţină finanţare pentru sportul de performanţă dar şi pentru cel de masă, pentru că activităţile de performanţă ale acestor entităţi sportive atrag tot mai mulţi copii şi tineri. Iar la acest capitol intră fotbalul, mai precis cele două cluburi din Liga a III-a, Dacia Unirea şi Viitorul Ianca, voleiul feminin pe care îl promovează Sport Plus, club care în campionatul recent încheiat şi-a depăşit obiectivele în Divizia A2, baschetul prin Cuza Pirates, karting-ul şi artele marţiale prin First Kart – Primul Kart şi respectiv Clubul de Arte Marţiale “Tsunamy”.

În cadrul celei mai recente şedinţe ordinare, consilierii judeţeni au aprobat suma de 1.270.177,80 lei pentru finanţarea unor programe sportive locale. Suma totală a programelor sportive este de 1.318.058,94 lei, diferenţa de 47.881,14 lei fiind asigurată de cluburile menţionate, din surse proprii. De asemenea consilierii judeţeni au fost de acord cu o colaborare în vederea organizării la Brăila a unei competiţii sportive internaţionale “Gala artelor marţiale brăilene”. Iar în acest sens s-a încheiat deja un protocol de colaborare între Consiliul Judeţean Brăila şi Federaţia Română de Karate Tradiţional. Competiţia internaţională “Gala artelor marţiale brăilene” va avea loc pe 9 şi pe 10 septembrie, în Sala Polivalentă “Danubius”.

 

Dacia Unirea în top

 

La capitolul finanţare pe 2022 cei mai mulţi bani, 478.627,51 lei, ajung la Asociaţia Fotbal Club 2019 Dacia Unirea Brăila pentru programul: “Dacia Unirea – Fotbal şi comunitate” 2022. Comisia de evaluare şi selecţie pentru programele sportive finanţate din fonduri publice a analizat documentele depuse de Asociaţia Fotbal Club 2019 Dacia Unirea Brăila şi a aprobat finanţarea acestei structuri sportive. Suma alocată va fi folosită de clubul brăilean de fotbal pentru participarea cu echipele în competiţia seniorilor, mai precis pentru Liga a III-a şi Cupa României dar şi pentru campionatele formaţiilor de juniori, respectiv pentru cheltuielile de cazare şi masă în cantonamente, pentru achiziţionarea de materiale şi echipament sportiv, pentru cheltuieli medicale, control doping. Suma alocată va putea fi utilizată de aemenea pentru cheltuielile cu indemnizaţiile şi veniturile de natură contractuală stabilite prin contractul de activităţi sportive.

Viitorul Ianca beneficiază şi ea de o sumă importantă, 294.337,5 lei, pentru programul “Fotbal, prezent şi viitor – faza a III-a”. Suma alocată este pentru participarea echipei în Liga a III-a şi Cupa României, procurare de echipament pentru antrenamente şi meciuri oficiale, pentru transport la antrenamente Brăila - Ianca – Brăila, pentru cazare şi masă în cantonament, pentru deplasări la meciurile de verificare.

Şi în acest an, CJ Brăila a aprobat programul “Brăila iubeşte baschetul”, propus de Asociaţia Club Sportiv “Cuza Pirates” Brăila căruia i-a alocat 275.288,40 lei şi programul sportiv “Volei de performanţă pentru brăileni”, propus de Asociaţia Clubul Sportiv “Sport Plus” Brăila, suma alocată pentru aceasta fiind de 183.434,57 lei.

Clubul de baschet va utiliza această sumă pentru a putea participa în competiţiile naţionale la patru categorii de vârstă U13, U14, U16, U18. Asociaţia Clubul Sportiv “Sport Plus” Brăila va utiliza banii numai pentru echipa de senioare care activează în Divizia A2.

Programul sportiv propus de Clubul Sportiv First Kart – Primul Kart “Brăila formează campioni în karting”, a primit o finanţare de 19.999,98 lei. Prin acest proiect clubul brăilean doreşte ca un număr cât mai mare de copii să se iniţieze şi apoi să fie incluşi în activitatea de performanţă. Suma alocată va fi folosită în principal pentru cheltuielile cu masa la Campionatul Naţional de karting de la Bacău şi în deplasările pentru pregătirile precompetiţionale, pentru achiziţionarea de materiale şi echipament sportiv.

Tot în şedinţa CJ a fost aprobat programul sportiv “Promovarea sportului de performanţă”, propus de Asociaţia Clubul de Arte Marţiale “Tsunamy” Brăila, suma alocată pentru aceasta fiind de 18.489,84 lei.

 

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro