Mergi la conţinutul principal

Administraţia brăileană vrea să înlocuiască statuia lui Istrati furată din cimitirul Bellu

Şeful interimar al Consiliului Judeţean Brăila, Viorel Mortu, s-a arătat extrem de afectat la aflarea veştii că monumentul amplasat în cimitirul Bellu din capitală, la mormântul scriitorului brăilean Panait Istrati, a fost furat. Acesta a afirmat că a primit ştirea săptămâna trecută, chiar în ziua în care se împlineau 80 de ani de la moartea scriitorului. Viorel Mortu a mai punctat că va discuta şi cu primarul Aurel Simionescu pentru a găsi o soluţie de remediere a situaţiei.
"Săptămâna trecută, când s-au împlinit 80 de ani de la moartea scriitorului Panait Istrati s-a mers la mormânt, cum se obişnuieşte. Acolo s-a constatat că bustul lui Istrati făcut de Miliţa Petraşcu, de la mormântul din cimitirul Bellu a fost furat. De asemenea, placa de bronz, care fixa datele celui dispărut a fost furată. E o ticăloşie, o nenorocire! Cred că e datoria noastră să refacem. Fie să găsim undeva un mulaj al statuii Miliţei Petrascu să refacem statuia, sau dacă nu, acolo va trebui aşezat un alt bust. E de datoria noastră, a Primăriei, a Consiliului Judeţean Brăila să reparăm această nenorocire a momentului", a declarat Viorel Mortu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro