"Adam Geist" - premiera europeana la Teatrul "Maria Filotti" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Adam Geist" - premiera europeana la Teatrul "Maria Filotti"

La sfirsitul acestei saptamini, pe scena Teatrului "Maria Filotti" se va juca premiera "Adam Geist", de Dea Loher, in regia lui Radu Afrim. Rolul principal al piesei este jucat de Emilian Oprea, despre care regizorul Radu Afrim a spus ca a facut roluri interesante in ultimele doua stagiuni si crede ca era momentul ca el sa fie promovat. De altfel, finalul stagiunii trecute i-a apartinut tot lui Emilian Oprea care a facut un rol foarte bun in ultima premiera, "Infirmul din Inishmaan" de Martin McDonagh, regizat de Szabo Istvan. Alaturi de tinarul Emilian Oprea vor juca Liliana Ghita, care, a apreciat tot regizorul, face un rol suculent, Liviu Pintileasa, Dan Moldoveanu, Alin Florea, Valentin Terente, Ramona Ganga, Cristian Popa, Cornel Cimpoae, Bujor Macrin, Bogdan Spalatu, si tinerii Adrian Stefan, Adrian Iacov, Cosmin Cosma si Alexandru Marin. Coregrafia ii apartine lui Andras Lorant, iar costumele lui Ambrus Amaryll.
La conferinta de presa organizata de conducerea teatrului, directorul artistic, Liliana Ghita, a precizat ca acest spectacol va beneficia de o noua formula de promovare, la realizarea careia au participat criticul Mihaela Mihailov si graficianul Cosmin Ardeleanu. Afisul si programul vor fi realizate ca albume de arta. Este un spectacol special, considera Liliana Ghita, pentru ca este violent si din acest motiv accesul tinerilor sub 16 ani va fi restrictionat, insa cu acest aspect regizorul, Radu Afrim nu s-a declarat intrutotul de acord. "Este un spectacol cu implicare sociala care se adreseaza unui public tinta si cred ca tinerii de 16 ani sint o categorie foarte vizata de acest subiect. Sper ca restrictionarea sa nu fie chiar atit de stricta. Violenta este altfel decit cea de la televiziuni, e altfel decit vulgaritatea din emisiunile televizate, se vrea o critica a celor amintite, o critica a sexualitatii ipocrite din emisiunile televizate. Tinerii nu pot fi izolati, pentru ca ei dau curentul in societate. Pentru unii acest spectacol va fi greu de suportat, dar mesajul este important. Eu sper sa merg la festivaluri europene cu aceasta montare", a explicat Radu Afrim.
Acest spectacol aduce in prim-plan alte sentimente, are alt ritm decit "Plaja", este plin de oameni, este un spectacol violent social, pentru care teatrul brailean si-a asumat o mare responsabilitate a mai explicat regizorul, care considera ca intr-un teatru bucurestean nu ar fi gasit tot ce a descoperit la Braila. "Teatrul brailean respira european prin citeva titluri si foarte putine teatre din Bucuresti reusesc acest lucru. Cred ca am facut spectacolul potrivit in locul potrivit. Imi place Panait Istrati, dar eu vreau sa vorbesc despre prezent. Am vrut sa atrag atentia si asupra decandentei din centrul orasului pe care il consider unic in tara, in lume. Aceasta decandenta care se opreste foarte greu se va regasi si in spectacol. As fi vrut sa fiu mult mai dur in aceasta privinta, insa textul nu mi-a permis. Braila, de care multi ar vrea sa scape, inspira o energie pozitiva fabuloasa. Poate ca pe viitor voi aborda un astfel de proiect, daca voi avea un text adecvat, poate scris de tinerii braileni", a mai spus regizorul Radu Afrim.
Cei care sint interesati sa afle amanunte despre spectacol vor putea asculta citeva ginduri ale regizorului care vor fi emise in fiecare zi, in fata teatrului, incepind cu ora 14.00, iar seara, de la ora 20.00 se vor putea vedea imagini din spectacol proiectate pe un ecran plasat tot in fata institutiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro