Mergi la conţinutul principal

Adăpostul antiaerian de pe strada Hepites va fi punctul de comandă al ISU Brăila

* consilierii judeţeni au aprobat, recent, un proiect de hotărâre prin care au stabilit să transmită acest imobil în folosinţă gratuită către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Dunărea” Brăila, pe o perioadă de 10 ani * imobilul va fi folosit de către ISU pe post de Punct de Comandă

 

 

Membrii Consiliului Judeţean Brăila au pus la dispoziţia Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă ”Dunărea” o clădire care va funcţiona pe post de punct de comandă. Este vorba despre imobilul de pe Strada Hepites nr. 14, care a fost transmis în folosinţă gratuită către ISU, pe o perioadă de 10 ani. Acolo a funcţionat, încă dinainte de 1989, un punct de comandă amenajat într-un adăpost subteran, antiaerian.

Potrivit proiectului aprobat de consilierii judeţeni în prima şedinţă ordinară din acest an, transmiterea imobilului a venit la pachet cu anumite reguli: locaţia trebuie să îşi păstreze această destinaţie de Punct Comandă al Inspectoratului. Predarea - primirea se face pe bază de protocol predare-primire, semnat de către reprezentanţi ai CJ şi ISU, în 30 de zile de la aprobarea hotărârii. ISU poate folosi bunul luat în primire potrivit destinaţiei căreia i-a fost acordată folosinţa gratuită şi trebuie să prezinte anual un raport privind activitatea desfăşurată acolo, precum şi prognoze şi strategii pentru perioada următoare. Nu are voie să modifice bunul. Nu poate nici să transmită în vreun fel spaţiul respectiv către altcineva sau vreo altă instituţie. Totodată, îi revine în mod expres răspunderea privind apărarea împotriva incendiilor. Iar la încetarea folosinţei gratuite se angajează să restituie bunul în starea în care l-a primit, ”în afară de ceea ce a pierit sau s-a deterioarat din cauza vechimii” şi liber de orice sarcini.

Din documentaţia proiectului de hotărâre aflăm că imobilul de pe strada Hepites nr. 14 are în vecinătate: la Nord: str. Albastră cu str. Hepites, la Sud: Liceul Teoretic Nicolae Iorga, iar la Est şi la Vest proprietăţi particulare. Suprafaţa terenului este de 3.267 mp, iar suprafaţa construită la sol este de 1611 mp. Valoarea totală a clădirii este de 1.254.526,65 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro