Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Acuzele profesorului Ivascu sint interpretari personale

In urma cu citeva zile, va informam ca profesorul Nicolae Ivascu si-a dat demisia din functia de director al Colegiului "Murgoci", in cererea inaintata Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) fostul director acuzind, printre altele, presiunile politice la care a fost supus pentru a se ajunge aici.
Totul a pornit in decembrie 2005 de la Cupa PSD la handbal desfasurata in sala de sport a Colegiului "Murgoci". Atunci, conducerii scolii nu i-a fost reprosata inchirierea salii, ci faptul ca au fost afisate mesaje propagandistice ale PSD. Organizatorii nu i-au spus directorului ca vor sa faca acest lucru, directorul sustine ca a fost ocupat cu alte probleme ale scolii si asa s-a ajuns sa inceapa competitiile sportive in timp ce mesajele propagandistice erau afisate in sala. Cind a aflat conducerea ISJ, a izbucnit scandalul, iar directorului i s-a cerut demisia. Cum directorul nu se simtea vinovat de situatia creata, pentru ca nu aprobase asa ceva si nu fusese de fata la organizarea salii, a refuzat sa demisioneze. Inspectoratul a demarat atunci o ancheta, insa rezultatele acesteia au intirziat sa apara, situatia directorului Nicolae Ivascu raminind in coada de peste. "In cererea pe care am inaintat-o conducerii Inspectoratului Scolar am motivat aceasta decizie (n. r. demisia) cu faptul ca ancheta care s-a demarat in decembrie, referitoare la desfasurarea Cupei PSD la handbal in sala de sport a colegiului, desi trebuia sa se finalizeze in martie, nu s-a terminat nici acum. Abia pe 5 mai am primit unele concluzii ale anchetei, dar o sanctiune clara, ce se va intimpla nu se spune. Aceasta tergiversare nu o mai pot suporta. Pe linga aceste lucruri s-a mai adaugat faptul ca nu comunic cu conducerea Inspectoratului si presiunile politice la care am fost supus, desi eu nu am fost membru al nici unui partid, pentru ca experienta de dinainte de 1989 a fost suficienta", a explicat prof. Nicolae Ivascu. In ziua in care a aparut articolul referitor la aceasta demisie, conducere ISJ nu a putut fi contactata. Citeva zile mai tirziu, a trimis totusi pozitia oficiala fata de atitudinea profesorului Nicolae Ivascu. In aceasta adresa se vorbeste de o sanctiune, pe care profesorul Ivascu ar fi primit-o, cu toate ca din declaratiile sale a reiesit clar ca nu primise nici o sanctiune.
Inspectorul scolar general Lilliana Tudoran a spus in documentul trimis redactiei noastre ca acuzele profesorului Nicolae Ivascu privind presiunile politice exercitate de Inspectorat asupra lui sint interpretari personale. "Sanctiunea pe care primit-o este una de natura manageriala pentru incalcarea legislatiei in vigoare. La sesizarea domnului profesor Ivascu Nicolae, Ministerul Educatiei si Cercetarii prin Comisia de Disciplina, a aprobat sanctionarea acestuia pentru abaterea mentionata mai sus. De asemenea, precizam ca domnului profesor nu i s-a solicitat demisia din functia de director. Decizia de a demisiona este un act unilateral, iar Inspectoratul Scolar este obligat de lege sa o admita", se mai precizeaza in adresa ISJ.
Cert este ca de mai bine de o saptamina Colegiul "Murgoci", o institutie scolara cu aproape 1.000 de elevi, este condus de un singur director, prof. Viorica Mosescu, aceasta preluind si atributiile directorului colegiului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii