Mergi la conţinutul principal

Actualul patron al Restaurantului Mioriţa, descurajat să îşi mai facă terasă pe trotuar

• Gigi Cloşcă, fiul lui Corneliu Cloşcă, a închiriat de la Primărie o suprafaţă de 40 mp, dar când a încercat să o împrejmuiască cu un gard metalic a fost amendat de Poliţia locală cu 2.500 lei • amenda nu a fost contestată, fiind achitată pe loc, la jumătate din valoare • chiar şi aşa, Primăria a reziliat contractul de închiriere a spaţiului de pe domeniul public • Gigi Cloşcă spune că achitase pe trei luni chiria  şi că ar avea tot dreptul să dea Primăria în judecată, dar că nu o va face • “Mă conformez, iar la primăvară o să reiau demersurile pentru deschiderea terasei. Vreau să fac totul legal”, dă asigurări Cloşcă

 

Poliţia Locală Brăila informează, prin intermediul unui comunicat de presă, că pentru executarea lucrărilor de spargere a suprafeţelor domeniului public al Municipiului Băila fără a deţine avizul de începere a lucrărilor subterane, conform H.C.L.M. Brăila nr. 426/2017, recent a fost sancţionată contravenţional S.C. “Gigabri Import-Export” S.R.L., cu sediul social în Brăila, str.Roşie, (administrator C.G.G.), cu amendă în valoare de 2.500 lei. Tot Poliţia Locală precizează că sancţiunea a fost aplicată pentru spargerea suprafeţei pardoselii asfaltice a trotuarului din faţa punctului de lucru situat pe Calea Călăraşilor, respectiv “Restaurant Mioriţa”, în scopul instalării unui gard metalic.

Este vorba de fapt despre o amendă aplicată firmei deţinute de Gigi Cloşcă, fiul lui Corneliu Cloşcă, cunoscutul patron al Restaurantului “Mioriţa”. În prezent, restaurantul este administrat de Gigi Cloşcă, iar acesta a intenţionat să deschidă o terasă pe trotuarul de pe Calea Călăraşilor, cam pe acelaşi spaţiu unde a funcţionat timp de mai mulţi ani o terasă acoperită. După cum se ştie, terasa respectivă a fost desfiinţată în 2015, pe motiv că ocupa  ilegal spaţiul public. Administratorii Restaurantului “Mioriţa” au şi fost amendaţi la vremea respectivă de Poliţia Locală pentru lipsa autorizaţiei, fiind somaţi să desfiinţeze cât mai repede acea extensie a restaurantului amplasată pe trotuar.

Între timp, afacerea cu restaurantul a fost preluată de Gigi Cloşcă, acesta spunând că nu a intenţionat nicio clipă să facă ceva în afara legii. “Am făcut solicitare la Primărie pentru a închiria un spaţiu pe trotuar, în vederea deschiderii unei terase. Ni s-a aprobat cererea şi am achitat chiria în avans pe trei luni, pentru un spaţiu de 40 metri pătraţi. După ce s-a delimitat suprafaţa respectivă, am încercat să o împrejmuim cu un gărduţ înalt de circa 1 metru. Din 40 de metri pătraţi, am încadrat doar 38 metri pătraţi, pentru că nu am vrut să blochez accesul la rampa pentru persoane cu handicap amenajată pe trotuar. Dar, după ce am amplasat stâlpii de susţinere, au venit cei de la Poliţia Locală şi ne-au amendat pe motiv că am spart trotuarul. Noi am îngropat stâlpii ci i-am pus pe tălpi de metal, prinse în dibluri. Doar patru dibluri am pus, la unul dintre stâlpi, deci vă daţi seama ce găuri am făcut pe trotuar... Totuşi, Poliţia Locală a aplicat o amendă de 2.500 lei, pe care nu am contestat-o, achitând pe loc jumătate din valoarea acesteia, adică 1.250 lei, deşi nu înţeleg unde am greşit dacă am vrut să împrejmuiesc cu un gărduţ spaţiul pentru care plătesc chirie. După ce am plătit amenda, am primit o înştiinţare de la Primărie să desfiinţez terasa şi să predau spaţiul de pe trotuar, pentru că ni s-a reziliat contractul, asta deşi am plătit trei luni în avans fără a apuca să deschid propriu-zis terasa. În mod normal, ar trebui să dau Primăria în judecată dar n-am să fac asta. Las lucrurile aşa cum sunt, iar în luna martie a anului viitor o să reiau demersurile pentru închirierea acestui spaţiu, în vederea deschiderii unei terase”, ne-a declarat Gigi Cloşcă.

Primarul Marian Dragomir ne-a explicat că nu va mai accepta amplasarea pe trotuare a unor terase amenajate cu elemente fixe, cum ar fi stâlpi, garduri sau copertine. “Nu putem să permitem decât terase sezoniere, cu elemente mobile. Se poate observa că, după reabilitarea recentă a trotuarelor străzii Calea Călăraşilor, de la bulevardul Independenţei până la Piaţa Traian, nu le-am mai permis agenţilor economici din zona intersecţiei cu Str. Ana Aslan să îşi reamplaseze acele terase împrejmuite care ocupau spaţiul public”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro