Mergi la conţinutul principal

UPDATE GALERIE FOTO Activitățile dedicate Zilei Jandarmeriei Române debutează în Parcul Monument. Va fi prezentată cea mai nouă autospecială intrată în dotarea Jandarmeriei Brăila

* astăzi, sâmbătă, 30 martie, începând cu ora 17:00, în zona Rondou din Parcul Monument, se vor desfășura exerciții de disciplinizare a câinilor de serviciu și de prindere a unui infractor, dar și de autoapărare * marți, 02 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila își va deschide porțile pentru vizitatori, în intervalul orar 09:30-14:00, la sediul de pe strada Industriei

 

 

 

Activităţi specifice pentru marcarea Zilei Jandarmeriei Române. Sâmbătă, brăilenii sunt aşteptaţi în Parcul Monumet, iar marţi cei interesaţi pot vizita sediul Jandarmeriei Brăila, unde porţile sunt deschise pentru vizitatorii civili.

Pentru aniversarea a 174 de ani de la momentul istoric al acordării statutului juridic Jandarmeriei Române (03 aprilie 1850) de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila a pregătit mai multe activități preventiv-educative și de informare. Activitățile dedicate Zilei Jandarmeriei Române debutează sâmbătă, 30 martie, în Parcul Monument – zona Rondou, între orele 14:00 și 19:00, după cum au transmis reprezentanţii instituţiei. „Elementul de noutate al acestei aniversări este cea mai nouă autospecială intrată în dotarea Jandarmeriei Brăila menită să intervină în situații de urgență sau calamități naturale. Vor fi prezenți colegi din cadrul Biroului Resurse Umane, compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale, Detașamentului 1 Jandarmi Mobil și 2 dintre câinii de serviciu ai Jandarmeriei Brăila, Lord și Fedor. Începând cu ora 17:00, tot în zona Rondou din Parcul Monument, se vor desfășura exerciții de disciplinizare a câinilor de serviciu și de prindere a unui infractor, dar și de autoapărare”, au precizat jandarmii.

 

Ziua Porţilor deschide la Jandarmeria Brăila: intervenția în cazul unui atac asupra unui transport de valori

La sediul Jandarmeriei Brăila, va fi prezentată tehnica din dotarea jandarmilor, autospecialele, dar şi exerciţii ale câinilor de serviciu. Jandarmii intervin pentru oprirea unui atac armat.

Marți, 02 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila își va deschide porțile, la propriu, pentru vizitatori, în intervalul orar 09:30-14:00. Sediul Jandarmeriei brăilene se află pe strada Industriei, nr. 1 (municipiul Brăila).

Jandarmii vor expune publicului tehnica și autospeciale folosite în misiuni și vor vorbi despre dotarea specifică unui luptător din grupa Intervenție Antiteroristă și Acțiuni Speciale, despre ținuta unui jandarm pregătit pentru restabilirea ordinii publice și despre dotarea echipajelor pentru misiunile de patrulare. Cei interesați de o carieră în Jandarmeria Română pot obține mai multe detalii de la colegul din cadrul Biroului Resurse Umane prezent la activitate. Totodată, ne dorim ca prin vocea celor de la compartimentul Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale să reamintim mai multe prevederi legale care, respectate de toți cetățenii, oferă ordinea și liniștea publică în viața comunității”, au mai spus jandarmii.

La ora 10:30, câinii de serviciu ai Jandarmeriei Brăila vor păși elegant prin fața publicului spre a fi admirați, apoi vor exemplifica misiunile lor. Ulterior, vor fi executate exerciții demonstrative de autoapărare și intervenție profesională, iar jandarmii din cadrul grupei Intervenție Antiteroristă și Acțiuni Speciale vor simula intervenția în cazul unui atac asupra unui transport de valori. „Ne dorim ca «ziua noastră» să ne găsească în mijlocul comunității, iar brăilenii de toate vârstele să aibă ocazia de a cunoaște mai bine această Armă, atribuțiile și misiunile specifice pe care le desfășurăm zi de zi, în slujba lor. Sunt 174 de ani de când Jandarmeria Română a căpătat statut juridic, 174 de ani de când ne aflăm în slujba comunității, zi și noapte!”, este mesajul transmis de jandarmi.

Potrivit datelor transmise de la Jandarmeria Brăila, momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obștesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei și i s-au stabilit principiile de organizare și funcționare. În această lege se stabilea Jandarmeriei următoarele misiuni: privegherea siguranței publice, ținerea unei bune orânduieli și ducerea în îndeplinire a legilor.

În ceea ce privește executarea serviciului, se prevedea că Jandarmeria execută un serviciu ordinar, care se realizează zilnic, pe baza regulamentelor sale și un serviciu extraordinar, pe care îl executa la solicitarea autorităților. De asemenea, se prevedea pentru executarea serviciului extraordinar, constituirea de subunități mobile.

De-a lungul timpului, Jandarmeria Română a trecut printr-un amplu proces de modernizare, în special în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

Cele mai importante momente din istoria Armei Jandarmeriei Române sunt descrise pe site-ul oficial, www.jandarmeriaromana.ro și pe pagina oficială a Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, www.jandarmeria-braila.ro.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro