Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Actiunile de protest ale sindicatelor au esuat lamentabil

Actiunea care si-a propus sa reuneasca interesele cit mai multor sindicate din Braila in incercarea de a "trezi la realitate autoritatile locale" s-a dovedit a fi un deziderat sortit esecului. Dupa doar doua zile de proteste in Piata Independentei, la care au participat doar citeva zeci de persoane, principalul organizator si initiatorul incercarii de reuniune sindicala si-a anuntat retragerea si anularea tuturor protestelor programate pentru zilele urmatoare. Concret, conducerea Sindicatului "Metal 94" din cadrul SC "Laminorul" a anuntat, ieri, ca suspenda actiunile de protest inclusiv mitingul programat pentru saptamina viitoare. "Este o victorie murdara a autoritatilor locale si de vina sint liderii sindicali care nu au inteles ca in afara de a pune stampila pe petitia comuna de protest trebuie sa si participe efectiv la miscarile de lupta sindicala asumate si hotarite de comun acord. Nu inteleg cum unele dintre sindicatele mari din Braila, pe care ne bazam, nu au reusit sa-si scoata la lupta oamenii pentru a participa la actiunile de protest, desi au promis ca o vor face, si vorbesc aici de sindicatul de la santierul naval sau cel de la "Promex", care nu au participat deloc. Astazi, dimineata, cind am vazut ca sintem doar vreo 25 de persoane, am hotarit impreuna cu colegii de la "Braicar" si de la Insula Mare sa suspendam actiunea pentru ca nu vreau sa ajung pe pozitii umile. In ritmul asta miscarea sindicala n-o sa reziste multa vreme aici la Braila pentru ca unii dintre lideri sint doar marionete actionate de patronii unitatilor de unde vin sau de catre autoritatile locale. Cu asa oameni, nu avem ce face", a precizat liderul Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca, vizibil suparat de dezinteresul manifestat de catre colegii sai fata de actiunile de protest.
Important de mentionat este ca potrivit anuntului initial al sindicatelor semnatare a "Petitiei celor 24", in cursul acestei saptamini ar fi trebuit sa se deruleze zilnic pichetari la care sa participe peste 150 de sindicalisti. Protestele au avut loc doar doua zile, si au participat direct doar 50 de persoane respectiv 30 in cea de a doua zi. In plus, pentru luni, 4 iunie, era programata derularea unui mare miting la care ar fi trebuit sa participe nu mai putin de 2.000 de persoane din partea tuturor sindicatelor locale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii