Mergi la conţinutul principal

Actiunile "Concivia", in scadere

* in doar cateva luni, cotatia titlurilor firmei controlate de presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a scazut la 3,1 lei/actiune, comparativ cu 7,8 lei/actiune in cursul lunii august 2008 * valoarea nominala a unei actiuni "Concivia" este 2,5 lei *

In ultimele 6 luni, cotatia actiunilor firmei "Concivia" a scazut cu peste 50% in comparatie cu varful inregistrat in trimestrul III al anului trecut. Concret, potrivit istoricului de tranzactionare prezentat pe pagina de web a Bursei de Valori Bucuresti, ultima tranzactie inregistrata cu titluri de valoare ale firmei a avut loc chiar la inceputul acestui an, la un pret de 3,1 lei per actiune, in comparatie cu 7,8 lei/actiune, varf inregistrat la finele lunii august 2008. Practic, la inceput, declinul s-a produs in procente mici de pana la 6%, dar s-a accentuat din a doua jumatate a lunii septembrie pana la finele anului trecut, cand s-au inregistrat scaderi a cotatiei titlurilor "Concivia" chiar si de peste 19%. Practic, anul trecut s-a incheiat pentru companie cu o scadere la o cotatie de 5 lei/actiune. Prima si unica tranzactie inregistrata in acest an a avut loc in data de 13 ianuarie, cu un volum de 35 de actiuni la un pret de 3,1 lei/titlu ceea ce inseamna un declin de 38% fata de cotatia din decembrie 2008 si de circa 60% fata de cotatia cea mai buna inregistrata in a doua jumatate a anului trecut 7.8 lei/actiune). In perioada de 6 luni analizata pe bursa au fost efectuate 33 de tranzactii cu un volum de peste 9.000 de actiuni "Concivia" valoarea totala cumulata fiind de aproape 51.000 lei. De mentionat este ca, potrivit BVB, capitalul companiei este de 2,55 milioane lei este impartit in 1,02 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei. Cel mai mare actionar al Concivia este "Bursagrirom" (70,64%), firma unde presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este actionar majoritar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro