Mergi la conţinutul principal

Actiunea "Gradinita estivala" aflata in cel de-al treilea an

In aceasta vara un grup de 20 de copii de la "Kilometrul 10" au urmat cursurile "Gradinitei estivale", desfasurate la Gradinita nr. 12 din municipiu. Actiunea este inclusa in proiectul "Acces la educatie pentru grupuri dezavantajate" derulat de Inspectoratul Scolar. Prin acest program se urmareste pregatirea intensiva a copiilor saraci care nu au frecventat gradinita pentru ca ei sa se adapteze mai usor la cerintele scolii. Activitatile incluse au vizat socializarea copiilor, jocuri de miscare, activitati artistice, dar si de educare a limbajului, activitati matematice. Copiii au primit rechizite si gustari zilnic, acestea fiind oferite de preotul paroh al Bisericii din Radu Negru. "Am urmarit, in primul rind, copiii care au fost inscrisi la gradinita dar nu au frecventat. Din experienta anilor trecuti stiam ca pe linga acesti copii care vor merge la scoala, vom mai cistiga si alti copii mai mici care vor dori si ei sa vina la gradinita din toamna. Am recomandat tuturor gradinitelor care au avut inscrisi copii rromi care nu au venit sa se mobilizeze si sa organizeze astfel de cursuri pentru ca adaptarea lor la scoala sa fie ceva mai usoara. Fiecare gradinita isi va organiza cursurile si in functie de fondurile disponibile. Noi avem bani sa platim activitatea cadrelor didactice, dar nu avem bani si pentru gustarile zilnice ale copiilor. Pentru acestea educatoarele trebuie sa gaseasca fonduri din alte surse. Peste citeva zile vom avea sigur un raspuns din partea gradinitelor, care organizeaza astfel de cursuri", a precizat inspectorul scolar general Lilliana Tudoran. Tot pentru scolarizarea copiilor de la "Kilometrul 10" s-a investit anul trecut intr-un microbuz care sa-i duca si sa-i aduca de la scoala pe micutii prescolari si pe copiii din clasele I - IV. Aproximativ 30 de copii au beneficiat anul trecut de acest serviciu de transport.
Proiectul Phare "Accesul la educatie al grupurilor dezavantajate", in valoare de peste 500.000 de euro, se deruleaza din 2005 si a cuprins initial: Scoala "George Cosbuc", Scoala nr. 24, Gradinita nr. 12 si alte sase din localitatile: Bertestii de Jos, Lanurile, Viziru, Gradistea, Sutesti si Valea Cinepii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu