Mergi la conţinutul principal

Actionarul majoritar al "Laminorul" vrea majorare de capital

Conducerea "Laminorul" Braila a propus actionarilor o majorare de capital cu 5,47 milioane lei (1,68 milioane euro), prin aport in numerar, pina la 42,36 milioane lei, potrivit convocatorului remis pietei Rasdaq.
Pentru majorare, actionarul majoritar a anuntat ca vor fi emise 2,63 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,08 lei, reprezentind o crestere de 14,83% a numarului de actiuni. Majorarea este propusa sa se desfasoare in termen de 31 de zile de la publicarea convocatorului in Monitorul Oficial. In plus, actionarii sint convocati la o sedinta extraordinara pentru a se pronunta in ceea ce priveste majorarea de capital in data de 17 iulie.
Anul trecut, "Laminorul" Braila a inregistrat o pierdere de 10,25 milioane lei (peste 3 milioane euro), cu 1,78% mai mare fata de pierderile inregistrate in 2005. Cifra de afaceri a companiei la sfirsitul anului 2006 a fost de 29,81 milioane lei (8,8 milioane euro), in crestere cu 43% fata de afacerile inregistrate in anul anterior.
"Rezultatul negativ se datoreaza volumului productiei, cu mult sub capacitate, cresterii accentuate a preturilor materiilor prime si materialelor, salariilor platite conform contractului colectiv de munca fara a avea echivalent in venituri, productiei si vinzarii in regim de procesare pina la privatizarea societatii, la 30 iunie 2006", potrivit raportului administratorilor companiei.
"Laminorul" SA este o societate specializata in productia de materiale feroase sub forme primare si semifabricate. Compania are la acest moment un capital social de 36,885 milioane lei, divizat in 17,733 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,08 lei. Actionarul majoritar a devenit recent prin privatizare "Donau Commodities" SRL, care detine 13,32 milioane de actiuni (73,13% din capitalul social). "Tubman (International) Limited" are 2,3 milioane de titluri (12,9% din capital), iar Autoritatea pentru Valorificare Activelor Statului (AVAS) detine 0,84% din capital (150.528 actiuni). "Donau Commodities" are ca asociat unic societatea "Donau Commodities Handels GMBH", inregistrata in Austria, avind ca obiect de activitate comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice.Titlurile "Laminorul" se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul LMRU. Ultima cotatie a titlurilor companiei a fost de 1,26 lei pe actiune, in 8 iunie, ceea ce da o capitalizare de 22,34 milioane lei (6,85 milioane euro).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu