Mergi la conţinutul principal

Acreditarea va fi obligatorie in invatamintul preuniversitar particular

In urma cu citeva zile, Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamintul Preuniversitar (ARACIP) a anuntat ca, incepind cu 15 august, toate unitatile de invatamint particular autorizate vor fi obligate sa depuna la ARACIP documentatia in vederea acreditarii, daca indeplinesc toate conditiile prevazute de lege. Conform legii, organizatiile furnizoare de educatie, autorizate sa functioneze provizoriu au obligatia sa solicite acreditarea dupa incheierea unui ciclu de scolarizare in maxim doi ani de la data absolvirii primeii promotii, sub sanctiunea ridicarii autorizatiei de functionare provizorie.
La Braila exista un singur liceu care trebuie sa depuna, incepind cu 15 august, documentele necesare pentru acreditare, liceul Economic "P. S. Aurelian". Directorul institutiei, prof. Anicuta Bartoc, a precizat ca la 15 august vor depune documentatia necesara pentru acreditare. "La noi, anul acesta, a terminat cea de-a patra promotie. Noi, am fi putut si anul trecut sa depunem documentele pentru acreditare, insa dispozitiile ministerului in acest sens au fost date intr-un timp foarte scurt si nu ne-am putut incadra, insa anul acesta vom depune documentatia", a explicat directorul Anicuta Bartoc.
In vederea obtinerii acreditarii, unitatile de invatamint preuniversitar particular trebuie sa depuna la Departamentul de acreditare al ARACIP, o cerere de declansare a procedurii de evaluare externa, insotita de un raport de evaluare interna, pentru fiecare nivel de invatamint, specializare si /sau calificare profesionala, dupa caz.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu