Acreditare obligatorie pentru furnizorii de servicii sociale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Acreditare obligatorie pentru furnizorii de servicii sociale

Serviciile sociale reprezinta masurile si actiunile realizate pentru a raspunde nevoilor sociale cu scopul depasirii unor situatii dificile cu care se confrunta unele persoane si care pot duce la excludere sociala. Furnizorii acestor servicii trebuie sa aiba acreditare, din 2007 functionarea fara acte in regula fiind impotriva legii. Verificarea documentelor va fi realizata de reprezentantii Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie.
Serviciile sociale pot fi de asistenta sociala si de ingrijire social-medicala. Pot primi consiliere persoanele virstnice, cele cu handicap, persoanele cu comportament deviant, cele dependente de alcool, droguri, familiile care adopta copii sau care au minori in plasament sau in incredintare, tinerii care parasesc institutiile pentru protectia copilului, persoanele neglijate, abuzate, victime ale violentei in familie.
Furnizorii de servicii sociale pot fi persoane fizice sau juridice, publice ori private. Printre acestea se numara: Serviciul Public de Asistenta Sociala, unitati de asistenta medico-sociala, institutii publice care dezvolta compartimente de asistenta sociala, asociatii si fundatii, persoane fizice autorizate.
Serviciile de ingrijire social-medicala se acorda persoanelor care, din cauza afectiunilor fizice sau psihice nu-si pot desfasura activitatile de zi cu zi. Principalele categorii de persoane care pot primi sprijin sint virstnicii, persoanele cu handicap, bolnavii cronici,
cei care sufera de boli incurabile. Serviciile pot fi de baza (ajutor pentru igiena corporala, hranire, hidratare, deplasare in interior, comunicare etc.), de suport (ajutor pentru prepararea hranei sau livrarea acesteia, efectuarea cumparaturilor, a menajului, insotirea in mijloacele de transport etc.), de ingrijiri medicale, de recuperare. Actiunile referitoare la acreditare se realizeaza potrivit H.G. nr 723/iunie 2006 privind modificarea H.G. nr 1024/2004 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a O.G. nr. 68/2003 privind serviciile sociale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro