Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Acordul privind bazele militare americane in Bulgaria va fi valabil zece ani

Acordul dintre Washington si Sofia privind amplasarea a trei baze militare americane si a unui depozit de armament pe teritoriul Bulgariei, va fi valabil timp de zece ani si va trebui ratificat de Parlamentul de la Sofia, transmite Reuters.
"Suntem convinsi ca acest acord va face Bulgaria, Statele Unite, Europa, aceasta regiune si intreaga lume putin mai sigure" a spus Lubomir Ivanov, ambasadorul Bulgariei la NATO si seful echipei de negociatori pentru incheierea acestui acord.
Bulgaria a devenit un aliat de baza al Statelor Unite si al operatiunilor americane in Irak, dupa ce a devenit membru NATO in 2004, in pofida lipsei de sustinere din partea publicului.
Poligonul de la Novo Selo si baza aeriana Bezmer, ambele situate in apropiere de frontiera cu Turcia, aeroportul Graf Ignatievo din centrul tarii precum si un depozit de armament, sint vizate de acest acord.
"Anticipam ca primii militari americani ar putea sosi in 2007 sau 2008", a spus ambasadorul american la Sofia, John Beyrle.
Intelegerea a atras criticile partidului de opozitie de extrema dreapta Ataka ai carui membri au organizat in ultimele luni, in mai multe orase, proteste la care au participat mii de oameni.
Un sondaj de opinie ale carui rezultate au fost publicate recent a demonstrat ca 60 la suta dintre cetatenii bulgari se opun crearii bazelor americane in pofida faptului ca acestea le vor aduce profituri de milioane de dolari si vor crea noi locuri de munca.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii