Mergi la conţinutul principal

Achizitiile din bani publici pot fi facute pe Internet

Achizitiile din bani publici cu o valoare de pina la 5.000 de euro de bunuri sau servicii pot fi facute on-line, prin intermediul unui catalog electronic, pus la dispozitie prin Sistemul Electronic de Achizitie Publica (SEAP), potrivit unei hotariri a Executivului.
Transmiterea spre publicare in Sistemul Electronic de Achizitie Publica a anunturilor de intentie, de participare si atribuire a contractelor de achizitie publica se va putea realiza numai prin completarea unor formulare si numai de catre autoritatile contractante care sint inregistrate in SEAP.
Incepind cu 1 ianuarie 2007, publicarea anunturilor de intentie, participare si de atribuire se va face in principal in SEAP disponibil pe Internet, astfel incit anunturile sa fie accesibile in mod gratuit si nerestrictionat tuturor operatorilor economici de pe piata.
Operatorul sistemului are obligatia sa asigure oricarui operator economic inregistrat in SEAP accesul liber la informatiile privind atribuirea contractelor.
In cazul in care un operator economic inregistrat in SEAP incalca normele si procedurile de utilizare si securitate ale sistemului, dreptul acestuia de a participa la procedurile de atribuire prin acest sistem poate fi suspendat pentru o perioada de maximum doi ani.
Operatorii economici inregistrati in SEAP care participa la o procedura de atribuire a unui contract, trebuie sa plateasca operatorului Sistemului un tarif de maximum 20 de lei plus TVA, pentru fiecare procedura.
De asemenea, orice autoritate contractanta care atribuie un contract prin SEAP trebuie sa plateasca operatorului Sistemului un tarif de utilizare, care poate avea valori intre 5 si 80 de lei plus TVA, pentru fiecare procedura, in functie de numarul procedurilor si de tipul acestora.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro